Het is de week van de wildcards voor de Professional Triathletes Organisation. Eerder deze week kondigde de PTO de eerste vier wildcard atleten voor de Championship tijdens Challenge Daytona al aan: Vincent Luis, Georgia Taylor-Brown, Kristian Blummenfelt en Nicola Spirig. Nu worden daar nog eens vier topatleten aan toegevoegd, namelijk: Gustav Iden, Flora Duffy, Tim Don en Jessica Learmonth. Opnieuw een aantal sterke atleten die zich gespecialiseerd hebben op de korte afstand, de huidig Wereldkampioen Ironman 70.3 én de man met de snelste tijd ooit in een Ironman.

Ook deze vier atleten mogen zich dus mengen in de strijd op 6 december om een prijzenpot van maar liefst één miljoen dollar. De Noorse Iden maakte gisteren in ieder geval alvast duidelijk dat hij uitkijkt naar deze race met de beste triatleten ter wereld. Toch bleek de gedeeltelijk korte afstands atleet nog niet helemaal onder de indruk. ,,Eens zien of de lange afstands atleten nog wat zijn verbeterd sinds vorig jaar”, grapt hij op Instagram.

Jonny Brownlee als kandidaat voor de volgende wildcard?

De eerste acht wildcards zijn officieel bekendgemaakt en daarmee blijven er nog twaalf over. PTO maakt triathlonfans alvast enthousiast door nog een interessante naam te ‘droppen’. ,,Zal de ITU Wereldkampioen van 2012 en de winnaar van een zilveren en bronzen Olympische medaille Jonny Brownlee, samen met mede Olympisch medaille winnaar Javier Gómez én zijn broer, Alistair Brownlee, aan de startlijn verschijnen om de rivaliteit tussen de drie opnieuw leven in te blazen?”, gooit de PTO een balletje op voor verdere speculatie. ,,We moedigen iedereen aan om te blijven speculeren en discussiëren over wie de overige Wildcards zullen ontvangen en hoe zij de dynamiek van de race zouden kunnen veranderen”, aldus de PTO.