Nu de zwembaden weer open zijn en ook het buitenwater wat aangenamere temperaturen heeft, kan er weer volop worden gezwommen. Een mooi moment dus om de BTTLNS Vermithrax 1.0 eens onder de loep te nemen. Het lijkt een inkoppertje – en dat is het natuurlijk ook – maar daarom niet minder evident: een goede zwembril is nu eenmaal cruciaal voor de juiste zwembeleving. In deze review kijken we hoe dat zit met dit model.

De BTTLNS Vermithrax 1.0 is een wat ‘groter’ brilletje dat niet slechts je oogkas, maar simpelweg ook een iets groter gedeelte rondom de ogen afdekt. Je moet er van houden, maar zeker in het buitenwater zie je dit formaat brilletjes ieder seizoen méér voorbij komen en inmiddels kun je dan ook absoluut spreken van een ingeburgerd model. Wat ons betreft het meest ideale aan dit formaat – en dat geldt dus zeker ook voor de Vermithrax – is het comfort. De vervelende, pijnlijke drukpunten van de doorgaans wat kleinere brilletjes, die we ongetwijfeld allemaal wel eens hebben mogen ervaren, behoren tot de verleden tijd. Ook na een lange zwemsessie heb je geen enkele last van de Vermitrhax 1.0 en ook de welbekende rode kringen rond de ogen, die we ook allemaal wel eens gehad hebben door het te strak dragen van een kleiner model, behoren tot de verleden tijd.

Zachte siliconen, perfecte sluiting

Overigens is dat ook te danken aan het materiaal dat is gekozen voor de BTTLNS Vermithrax 1.0: er wordt gebruik gemaakt van – naar eigen zeggen – ‘het meest duurzame en zachtst mogelijke silicone materiaal met FFT ‘Face Fit Technology’, zodat hij perfect op het gezicht aansluit en lekken voorkomt’. We mogen direct twee vinkjes plaatsen, want inderdaad, de Vermithrax sluit perfect op het gezicht aan. We hebben het brilletje eenmalig hoeven stellen, deden dat met de ‘snelspanners’ aan de zijkant en konden binnen een minuut te water. Met een nieuw brilletje ben je toch altijd een beetje bang dat er water naar binnen zal druppelen en dat je eindeloos blijft stellen om dat te voorkomen, maar dat probleem werd dus al direct getackeld.

Gepolariseerde glazen, ideaal voor buiten

De BTTLNS Vermithrax 1.0 leent zich vooral perfect voor je zwemsessies in buitenwater. De gepolariseerde glazen zijn behoorlijk donker en in het zwembad was dat wellicht een beetje teveel van het goede. Toch is het uiteraard niet eerlijk om het brilletje hierop af te rekenen, want daar is de Vermithrax dus ook niet specifiek voor bedoeld: hij komt het beste tot z’n recht als je te maken hebt met omstandigheden die je alleen buiten ervaart: fel licht of een laaghangende zon bijvoorbeeld. En toegegeven: dat werkt perfect. We konden probleemloos navigeren en zagen probleemloos waar we in het water lagen, zelfs op de momenten dat dit normaal vrij lastig zou worden gemaakt door die bovengenoemde omstandigheden. Overigens zijn de glazen niet alleen gepolariseerd, maar ook anti-condens. Ook op dat punt dikke punten voor de BTTLNS Vermithrax 1.0, want tijdens onze zwemsessies – zowel binnen als buiten – besloegen de glazen geen enkele keer.

Mooi totaalpakket

Tot slot benadrukken we graag dat BTTLNS ook in de aflevering goede zaken doet: de BTTLNS Vermithrax 1.0 wordt standaard geleverd met een koker, zodat je je nieuwe zwembril perfect kunt opbergen, meenemen en bewaren. Klinkt wellicht als iets kleins – en ook andere merken doen dit – maar wat ons betreft is dit wel degelijk een positieve toevoeging aan het brilletje waar we toch al zo tevreden over zijn. Eén ding weet je zeker: met de Vermithrax 1.0 haal je niet alleen een degelijke, maar ook gewoon een hele fijne zwembril in huis.