Terwijl het weer in het algemeen steeds beter wordt, is het in de ochtenden en avonden nog steeds donker. Jammer, want qua temperatuur kun je dan al heerlijk fietsen, maar qua verlichting is het dan een stukje lastiger. De verlichting van Guee brengt daar verandering in. In deze review bespreken we de Guee Inox Mini en Guee Inox Mini-R. En laten we het maar gezegd hebben: die bevallen meer dan prima!

Als je de beide lampjes – de Mini betreft de voorlamp en de Mini-R vanzelfsprekend de achterlamp -voor het eerst ziet, valt het direct op: het strakke, compacte en haast trendy, zelfs vintage design. En laten we eerlijk zijn: je racefiets, TT-bike of ATB ziet er prachtig uit, dus wil je geen afbreuk aan die gave looks doen door een stel lelijke lampen te monteren. Meteen op dat punt scoren de lampjes van Guee dan ook pluspunten: ze mogen écht gezien worden.

(tekst gaat verder onder foto)

De Guee Inox Mini (links) en Guee Inox Mini-R zien er strak, stijlvol en vintage uit.

En gezien zullen ze worden, want de LED-koplamp heeft om te beginnen diverse (knipper)standen, een heldere, brede lichtstraal en dat maakt het niet alleen dat je zelf uitermate goed zichtbaar bent, maar zorgt er ook voor dat je de weg voor je goed kunt zien. Moeite doen om te zien waar een bocht begint of dat er misschien iets op de weg ligt, behoort meteen tot de verleden tijd. Het is op voorhand haast niet te geloven hoeveel licht er van de Guee Inox Mini af komt. Overigens kun je de felheid van de lamp ook nog eens heel eenvoudig zelf aanpassen.

Bij de achterlamp, de Guee Inox Mini-R dus, is dit effect waar mogelijk nóg groter omdat deze lamp niet alleen naar achteren schijnt, maar ook nog eens naar beneden. Dankzij deze techniek wordt het een hele opgave voor andere weggebruikers om jou nog te missen, hoe donker de paden ook zijn waar jij eventueel met de fiets gaat rijden. Veiliger kun je het niet maken.

(tekst gaat verder onder foto)

De Guee Inox Mini-R schijnt niet alleen naar achteren, maar ook 360 graden naar onder.

Misschien nog wel het allermooiste aan de lampjes van Guee, is het feit dat je ze binnen een mum van tijd op je fiets hebt gemonteerd. Geen gedoe, geen ‘gepiel’ en razendsnel klaar om te vertrekken. De lampjes worden met een houder aan de zadelpen of het stuur gemonteerd en worden op hun plek gehouden door elastiek. Tijdens het rijden zit er geen enkele beweging in de lampen en blijven ze dus perfect op hun plaats zitten. Flinke hobbels en kuilen op/in de weg brengen daar geen enkele verandering in. Meer kun en hoef je niet te wensen!

Minstens zo mooi is dat je geen vervelende batterijen nodig hebt voor de lampjes van Guee. Inderdaad, de lampen werken op een accu die je snel en eenvoudig kunt opladen via een Micro-USB kabel. Dat kost hooguit drie uurtjes en vervolgens zijn ze tot een uur of vijftien prima te gebruiken. In de praktijk betekent dit dus dat je zelfs als je veel in de avonden fietst, je zeker een week vooruit kunt zonder op te laden. Ideaal!

Hebben we dan helemaal geen kritiek op de verlichting? Nauwelijks! Enige waar we zelf een beetje last van hadden, was van het feit dat de achterlamp iets lastiger te monteren bleek op onze aero-zadelpen. Het lukte wel, maar vereiste iets meer moeite dan we graag hadden gezien. Niet heel gek overigens, want de Guee Inox Mini-R is in principe bedoeld voor een ronde zadelpen. Heb je, net als wij, een aero zadelpen? Geen probleem, want dan heeft Guee daar een prima oplossing voor: deze speciale uitvoering!

(tekst gaat verder onder foto)

Heb je een Aero-zadelpen? Dan kun je met deze uitvoering prima uit de voeten!

Kortingscode bij AthleteSportsWorld

De verlichting van Guee wordt verkocht bij AthleteSportsWorld. In samenwerking met deze triathlonspeciaalzaak, waar je nagenoeg alles kunt kopen dat met triathlon te maken heeft, kunnen we al onze lezers maar liefst twintig procent korting geven op alle verlichting van Guee. Ga gerust naar de webshop van AthleteSportsWorld en gebruik bij de aanschaf van je Guee-verlichting de volgende kortingscode: GUE3ATHLON

Let wel: deze kortingscode is geldig tot en met 9 maart!

Winactie AthleteSportsWorld

Daarnaast geven we het setje lampjes dat wij hebben getest – en waar we dus zo enthousiast over zijn – gratis weg aan één van onze lezers. Wat moet je hiervoor doen:

-Plaats onder dit bericht op Facebook een reactie hoe vaak jij in het donker fietst

-Leg vervolgens uit waarom jij deze lampjes zou verdienen

Reageren kan tot donderdag 7 maart, 12.00 uur. Diezelfde dag maken we een winnaar via Facebook bekend.