Na de Polar Vantage V, de Polar Vantage M en meer recent de Polar Grit X en Polar Vantage V2 kondigde het Finse merk onlangs de gloednieuwe Polar Vantage M2 aan. Wij zijn de afgelopen weken met de opvolger van dit ‘instapmodel’ – De Vantage M-lijn wordt in ieder geval net onder de V-lijn geplaatst – aan de slag gegaan en leggen in deze review uit wat je precies van de Polar Vantage M2 mag verwachten.

Allereerst is de Vantage M2 net weer wat compacter en slanker dan haar voorgangers, maar vooral de ‘geborstelde’ rand rond het scherm is een eye-catcher. Het geeft de M2 een stoer, maar tegelijkertijd chique uiterlijk en wat ons betreft is het een lust voor het oog. Ook om de pols hebben we niks te klagen, want het lichte, ventilerende en haast elastische polsbandje voel je nergens irriteren en eigenlijk voel je niet eens dat je een horloge om hebt. Zelfs na dagenlang dragen – inclusief nachten – irriteert de pol op geen enkele plek en dat mag best een prestatie worden genoemd.

Gebruiksgemak op een, functionaliteiten blijven niet achter

Zoals bij alle voorgangers is ook de Polar Vantage M2 makkelijk in te stellen, handmatig via het horloge of via de Polar Flow App. Terwijl jij de M2 draagt, is het horloge ondertussen ook aan het werk om belangrijke gegevens van jou op te slaan: je maximale hartslag, je rustpols, je VO2-max, je trainingsritmes en nog veel meer van dit soort stats worden in kaart gebracht, opgeslagen en vervolgens meegenomen in het bepalen van zones of trainingintensiteit. Even geen zin in een bepaalde workout? De M2 herinnert je er desgewenst aan wat er moet gebeuren: soms een welkome stok achter de deur als je moeite hebt om jezelf die spreekwoordelijke schop onder de kont te geven.

Tekst gaat verder onder afbeelding

De geborstelde rand ziet er stijlvol uit. (Foto: 3athlon.nl)

De nodige stappen gemaakt

Ten opzichte van haar eigen voorganger heeft de M2 de nodige stappen gemaakt en daarmee volgt het horloge de weg die de Polar V-lijn en ook de Polar Grit X al zijn ingeslagen. De Polar Vantage M2 is nu bijvoorbeeld voorzien van een kleurenscherm, al blijf je in het gebruik nog wel beperkt tot de zijknoppen en is er dus geen sprake van een touchscreen. Probleem? Integendeel: in de praktijk gebruiken wij het touchscreen van de eerder genoemde horloges eigenlijk nauwelijks en vinden we de buttons een stuk prettiger werken. Daarnaast is de batterijduur van de M2 aanzienlijk verbeterd – hij gaat tussen de 60-100 uur mee, afhankelijk van het gebruik – en kun je de weersvoorspellingen voor de komende dagen bekijken. Die functie is ideaal, want maakt het makkelijker om op regenachtige dagen precies tussen de buien door te trainen. Daarnaast koppel je de Vantage M2 met groot gemak aan je telefoon, waardoor je bijvoorbeeld muziek kunt afspelen of inkomende berichten via je horloge kunt ontvangen. Het zijn features die dit horloge veel uitgebreider doen aanvoelen en dus een echte meerwaarde zijn.

Precision Prime sensorfusietechnologie

Een andere vooruitgang die de Polar Vantage M2 boekt, is het gebruik van de zogenaamde Precision Prime sensorfusietechnologie. Een hele mond vol, maar kort uitgelegd is dit een systeem dat ervoor moet zorgen dat het hartslagsignaal (via de pols, red.) niet afwijkt door bewegingen die het signaal zouden kunnen verstoren. Toegegeven: de nauwkeurigheid is inderdaad beter geworden en in de grafieken na je trainingen zie je absoluut minder extreme pieken en dalen op momenten dat dit niet zou horen. Maar, tegelijkertijd moeten we ook eerlijk zijn: net als álle andere horloges op de markt – van welk merk dan ook – zijn er af en toe wat inconsistenties in de hartslag waar te nemen en blijft het gebruik van een borstband altijd nauwkeuriger.

Tekst gaat verder onder afbeelding

(Foto: 3athlon.nl)

Geschikt programma

Als triatleet weet je ongetwijfeld hoe lastig het kan zijn om je doelen te bereiken en daar een geschikt trainingsprogramma voor samen te stellen. De Running Programs die de M2 rijk is, helpen je daar bij. Dankzij de Training Load Pro Functie houd je tegelijkertijd in de gaten of je niet onder- of juist overtraind raakt. Met de Fuel Wise-functie, die we bij eerdere Polar-horloges ook al zagen, hou je overzichtelijk wanneer je moet eten en/of drinken en ook al deze functies doen precies wat ze zouden moeten doen: jou begeleiden in je trainingen en je helpen om te verbeteren.

Scherp geprijsd, veel features

De Polar Vantage M2 springt mooi in het gat dat tussen de Polar Vantage V2, Polar Vantage M en Polar Grit X valt. De M2 is met een adviesprijs van 299,90 euro scherper geprijsd dan de topmodellen van Polar, maar biedt tegelijkertijd ontzettend veel features waarmee je jaren vooruit kunt. Het geweldige uiterlijk van het horloge én het draagcomfort zorgen er daarnaast voor dat je de Vantage M2 met veel liefde zal dragen. Je hoeft zelf alleen nog maar de keuze te maken welk horloge het beste bij jou past.

De Polar Vantage M2 kun je onder andere via Polar zelf aanschaffen.