Met het volledige podium van de mannenrace uit 2019 aan de start, belooft Challenge Riccione ook aanstaand weekend weer een mooie wedstrijd te worden. En met Sarissa de Vries als grote kanshebber voor een podiumplek bij de dames – misschien wel de hoogste – zal het bij de dames ongetwijfeld ook een race worden om van te genieten. De Vries liet twee weken geleden tijdens Challenge Gran Canaria nog zien in vorm te zijn toen ze een zilveren medaille pakte en dus zullen de ogen ook dit weekend op haar gericht zijn.

Een concurrent waar De Vries dit weekend rekening mee zal houden is Alexandra Tondeur. De Belgische heeft een flinke dosis ervaring met racen op het hoogste niveau en liet al vaak zien dat ze in staat is heel diep te gaan om een mooi resultaat te behalen. Twee andere grote favorieten zijn de Duitse Carolin Lehrieder en de eveneens Duitse Laura Zimmermann.

Sebastian Kienle en Pablo Dapena Gonzalez

Bij de mannen wordt er veel verwacht van de Duitse Sebastian Kienle. De voormalig Wereldkampioen Ironman heeft echter lang last gehad van een blessure aan zijn achillespees en daardoor is het nog maar de vraag of Kienle voldoende training in de benen heeft om zich zondag van zijn beste kant te laten zien. De Spaanse Pablo Dapena Gonzalez pakte tijdens Challenge Gran Canaria nog een tweede plaats en liet daarmee – net als De Vries – zien dat het met zijn vorm wel goed zit. Dapena zal met name tijdens het lopen de wedstrijd wel eens naar zijn hand kunnen zetten.

Op papier zijn bovengenoemde mannen de grote favorieten, maar de Italiaanse Mattia Ceccarelli, de Oostenrijkse Thomas Steger en de Duitse Frederic Funk – die in 2019 het podium van Challenge Riccione bekleedden – kunnen wel eens verrassen. Andere grote kanshebbers dit weekend zijn de Duitse Andi Boecherer, de Zwitserse Ruedi Wild, de Duitse Michael Raelert en de Belgische Pieter Heemeryck. De vaak gevreesde Heemeryck heeft zich in de afgelopen races niet van voren laten zien zoals we van hem gewend zijn, maar zal des te meer gebrand zijn om dit weekend weer een sterke race te draaien.