Ironman kondigde zojuist een partnerschap met UTMB Group aan, een grote speler binnen de trail run scene. De twee evenementenorganisaties lanceren samen een nieuw trail run circuit, genaamd de UTMB World Series. In 2022 gaat deze wedstrijdserie officieel van start met tot dusver acht wedstrijden verspreid over de hele wereld. De befaamde UTMB Mont-Blanc trail zal als ‘finale’ het absolute hoogtepunt van het wedstrijdprogramma vormen. 

In een persbericht spreken Ironman en UTMB over de nieuwe World Series als een ‘buitengewoon avontuur voor iedere hardloper’ en een ‘revolutie binnen de sport, die de trail run gemeenschap samen zal brengen via een nieuw geïntegreerd sport systeem dat toegankelijk is voor iedereen’.

“Al meer dan 40 jaar werken wij aan evenementen die de fantasie van mensen van over de hele wereld vastlegt, waarbij we levensveranderende ervaringen realiseren voor atleten van ieder niveau; vanaf hun eerste step tot aan de finishlijn”, reageert Ironman CEO Andrew Messick. “We zijn dankbaar voor de kans om met zo’n getalenteerd team als dat van UTMB Group samen te mogen werken en onze krachten te bundelen om de UTMB World Series als platform neer te zetten dat het buitengewone in ons allen naar boven haalt.”

Voor alsnog bevestigen de organisaties acht wedstrijden: een wedstrijd op de Mont-Blanc (Frankrijk, Italië en Zwitserland), een race in Val d’Aran (Spanje), een wedstrijd in Thailand, Gaoligong (China), de Tarawera Ultramarathon (Nieuw-Zeeland), de Ultra-Trail Australië en de Mozart 100 (Oostenrijk). Later dit jaar zullen hier nog meer races aan toegevoegd worden.