Scott is al heel wat jaren een vaste waarde binnen de triathlonsport, zowel wat fietsen als loopschoenen, kledij en accessoires betreft, en het van nature Zwitserse merk zal de komende tijd nog meer in Nederland zichtbaar zijn: onlangs werd het nieuwe Nederlandse hoofdkwartier in Werkendam officieel geopend. Beat Zeug, de CEO van Scott Sports, was bij die opening aanwezig en bevestigde zijn vertrouwen in de Nederlandse markt. “Nederland is een belangrijke markt voor ons. Ik ben blij dat wij een plek in de ‘achtertuin’ van een aantal andere merken mogen innemen.”

Zeug kon natuurlijk niet om de vrij lastige periode heen: de fietsindustrie kent momenteel moeilijke tijden om tijdig fietsen te kunnen leveren. Toch behoudt hij het vertrouwen. “We hebben ondertussen al onze bestellingen voor 2023, 2024 en 2025 moeten doen. We zijn nu effectief bezig met het voorbereiden van 2026, zonder dat we enig idee hebben hoe de markt er dan zal uitzien en wat onze klanten dan van ons verlangen. Wij blijven er in geloven dat klanten kwaliteitsproducten zullen willen kopen. Ik ben ervan overtuigd dat deze klanten zullen blijven, maar we zullen nog een paar bergen moeten beklimmen”, maakt de Zwitser de metafoor naar zijn eigen thuisomgeving.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Scott opent hoofdkantoor in Nederland. (Foto: 3athlon.be)

Scott telt op dit moment ruim 75 dealers. Ook daarin ziet Scott Sporttech Benelux groei. In het nieuwe hoofdkwartier in Werkendam zijn niet alleen de fietsen en de loopcollectie van Scott te vinden, maar ook de elektrische fietsen van Bergamont, de Granville fietsen, maar ook bijvoorbeeld de Dolomite trekkingschoenen en de uitgebreide wintercollectie. CEO Johan Huygens van Scott Sporttech Benelux koos specifiek voor Werkendam als plek voor het nieuwe hoofdkwartier. De Belg brengt zijn weekenden voornamelijk door in de streek rond Werkendam en hij prees de natuur van de Biesbossen, waar hij ook nog wel wat social runs wil houden in de toekomst.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Scott opent hoofdkantoor in Nederland. (Foto: 3athlon.be)

“We kiezen er in deze tijden bewust voor om niet te ver weg te staan van ons dealernetwerk, maar juister dichter bij hen te zijn omdat we geloven in een intense samenwerking als we kwalitatieve producten willen verdelen in de toekomst”, aldus Huygens. “Onze merken denken op de lange termijn vanuit de passie voor fietsen en de sport.”

De komende tijd test 3athlon de Scott Carbon RC wedstrijdschoenen. Op korte termijn vind je daarvan reviews op deze website.

Scott opent hoofdkantoor in Nederland. (Foto: 3athlon.be)