Prachtig nieuws voor voormalig Wereldkampioen Ironman Sebastian Kienle: hij en zijn vrouw Tine verwachten deze zomer een kindje. “We kunnen het letterlijk niet meer verbergen”, schrijft de Duitse atleet op Instagram. “Er is toch nog iets moois gebeurd in 2020.”

“En hij/zij heeft meteen een selfie genomen”, gaat hij verder. “Dit zal waarschijnlijk de enige foto zijn die jullie van het gezicht van de baby op social media gaan zien. Gelukkig lijkt het erop dat hij zijn moeders neus heeft”, grapt Kienle, die zelf nog wel eens de bijnaam ‘de Neus’ krijgt, onder de foto.

Tekst gaat verder onder afbeelding

Verschillende toptriatleten feliciteerden Kienle al. Zoals James Cunnama, die twee jaar geleden voor de tweede keer vader werd, dit keer van een tweeling. En Cameron Wurf die in 2020 vader werd en al uitkijkt naar het moment dat zijn zoon een triathlon kan gaan doen samen met de kleine van Kienle. “Zie je bij een IronKids race”, grapt hij.

Het lijkt er overigens niet op dat we hoeven te verwachten dat Kienle het rustig aan gaat doen. Althans, als we kijken naar de top vijf van het WK Ironman in 2019 valt het op dat Kienle de enige man is die nog niet vader is. Winnaar Jan Frodeno is namelijk vader van twee kinderen. Timothy O’Donnell, die tweede werd, verwacht samen met triatleet Mirinda Carfrae hun tweede kind later dit jaar. Ben Hoffman, die als vierde finishte, werd enkele weken voor de wedstrijd voor het eerst vader én Wurf – die dus ook in 2020 vader werd – kwam op een vijfde plek binnen.