Het blijft altijd een feestje wanneer de wereldtoppers hun nieuwe fietsen voor het eerst showen. In dit geval laat de Duitser Sebastian Kienle zijn gloednieuwe Scott Plasma 5 zien: op z’n zachtst gezegd niet het minste racemonster. ,,Iedere keer dat ik een nieuwe TT-bike heb, wil ik kunnen zeggen dat ik de snelste fiets ooit heb. Dat wordt ieder jaar lastiger, maar ook nu kan ik zeggen dat ik wéér de snelste fiets heb die ik ooit had.”

In onderstaande video legt Kienle alles over de fiets uit, inclusief de samenstelling die hij het liefst omschrijft als ‘less is more’.

Overigens was het de Australische hardrijder Cameron Wurf, die onder andere in Roth samen met Kienle reed, die een komische reactie onder het bericht van Kienle plaatste: ,,Dit is geweldig nieuws voor ons allemaal. Je hebt een nog snellere fiets.” Daarachter plaatste hij direct, uiteraard met knipoog: ,,Ik zei snellere, niet snelste. Ken je plaats kampioen en spaar je benen voor het lopen.”