Ironman 70.3 St. George werd niet de race van Sebastian Kienle, want door een tijdstraf op de fiets miste hij de aansluiting met de snelste mannen. Die tijdstraf kreeg hij voor stayeren, al is dat volgens de Duitser niet geheel terecht getuige een bericht op zijn Instagram-account. Vervolgens kwam daar weer een mooie grap van Cameron Wurf overheen, al werd die ook weer geweldig gepareerd door Kienle.

,,Deze foto (zie boven, red.) laat het moment zien vlak voordat mijn race verloren ging”, schrijft Kienle. ,,Ik kreeg een penalty van vijf minuten voor stayeren: de eerste keer in meer dan tien jaar professioneel racen. Ja, ik ben het ermee eens dat ik te dicht op de volgende rijder reed, maar dat was omdat de rijder voor mij aan de linkerkant van de weg reed. Natuurlijk begrijp ik dat de jury lastige keuzes moet maken en dat ze de regels zo strikt mogelijk moeten naleven, dus ik denk dat ik een beetje moet kalmeren. Maar, ik vind dat je een penalty moet krijgen als je op zoek bent naar een oneerlijk voordeel of als je iemand probeert te hinderen. Dat is valsspelen en dat was niet wat ik deed. Eén van de belangrijkste regels is: rijd aan de rechterkant van de weg. In mijn optiek had de andere rijder ook een penalty kunnen krijgen wegens het hinderen van andere deelnemers. Aangezien ik me altijd erg uitspreek over stayerende pro’s en ik het doorgaans niet nalaat om met mijn vinger te wijzen: dit is jullie geluksdag.”

Daarop kwam een reactie binnen van Belinda Granger, een aantal jaren terug één van de meest voorname pro’s in het veld en tegenwoordig actief voor Challenge Family, voor wie ze veel contact heeft met pro’s wereldwijd. ,,Je bent de meest eerlijke triatleet die ik ken, Sebi.” Vervolgens haakte Cameron Wurf daar gevat op in. ,,Nee, dat ben ik.”

Kienle zelf kon toen niet achterblijven. ,,Kom op, iedereen weet toch dat je altijd achter de voorrijdende motor stayert”, pareerde hij de reactie van Wurf. Vanzelfsprekend was die reactie voorzien van een dikke knipoog en gericht op de bijna altijd snelste fietstijden die Wurf neerzet tijdens een race. Afgelopen weekend speelde Wurf dit ook weer klaar tijdens Ironman Australia.