Een mooie aanwinst voor Team4Talent: de ploeg van André Kwakernaat waar onder andere Evert Scheltinga en Pleuni Hooijman deel van uitmaken, ziet zich sinds vandaag versterkt door Sonia Bracegirdle. ,,Ik ben erg opgewonden over het feit dat ik deel uitmaak van dit team”, spreekt de Nieuw-Zeelandse in een eerste reactie.

Bracegirdle werd eerder onder andere vierde tijdens Challenge Geraardsbergen, vijfde tijdens Ironman 70.3 Pays d’Aix en tweede tijdens Ironman Taiwan. In Nederland geniet ze ook de nodige bekendheid door haar diskwalificatie tijdens Ironman Maastricht. Daar zwom zij, met Els Visser in haar voeten, voorlangs de laatste boei en daardoor werd ze uiteindelijk uit de wedstrijd geschrapt. Onlangs gaf ze nog een presentatie in Nederland en besprak ze onder andere dit voorval.

André Kwakernaat, teammanager van de ploeg, is in ieder geval in zijn nopjes met de aanwinst. ,,Sonia is een super persoonlijkheid. Daar gaan we nog heel veel plezier aan beleven. En daarnaast is het ook nog eens een geweldige trainingspartner voor Pleuni.” 

Bracegirdle zelf, overigens woonachtig in Haarlem, kan niet wachten om zichzelf uit te dagen. ,,Ik wil zoveel mogelijk kansen aangrijpen die Team4Talent mij te bieden heeft. In 2019 zal ik beginnen met Ironman South-Africa.”