Al opende Wouter Dijkshoorn de zondageditie van de OD in Ouderkerk met een ijzersterke race, bleek hij met een finishtijd van 1:50:26 uur toch tekort te schieten voor de winst. De Belgische Alexis Krug overklaste hem namelijk in de laatste van vier startseries. Met een tijd van 1:45:25 uur trok de Belg de overwinning naar zich toe. Daarmee won hij niet alleen de zondageditie, want ook tijdens de zaterdageditie – gewonnen door Henk Galenkamp in 1:57:38 uur – kwam niemand in de buurt van Krug. Bij de dames was het Sophie Geelen die vandaag na 2:17:05 uur de klok stopte en het eremetaal opeiste. De finishtijd van 2:05 uur, die Bonnie van Wilgenburg op zaterdag achter haar naam noteerde, bleef echter onverslagen.

Mannenrace

Slechts 18:12 minuut spendeerde Krug in het water voordat hij zijn wetsuit alweer uit mocht trekken. Haast hoefde hij daarbij eigenlijk niet te maken, want na dit eerste onderdeel lag hij ruim twee minuten voor op zijn grootste concurrent, Dijkshoorn. Krug bleek niet alleen hard te kunnen zwemmen, ook met zijn fietsniveau zat het wel goed. In het zadel vergrootte hij zijn voorsprong tot vier minuten om vervolgens zijn fiets in te wisselen voor loopschoenen en in 31:45 minuut richting de finish te lopen. Overigens liep Nick Thijs met 31:38 minuut in dezelfde serie nog net iets harder dan Krug, maar genoeg om het gat te dichten was het niet. Dijkshoorn liep 33 minuut over de tien kilometer en finishte met het zilver (+5:01). Op 5:42 minuut afstand van de winnaar claimde Thijs het brons.

Vrouwenrace

Al verloor Geelen in het water nog bijna een minuut op Kristel Bosch, die in haar kielzog volgde en na 25:45 minuut voet aan wal zette, liet Geelen zich pas in het zadel en tijdens het lopen echt gelden. Op de fiets snoepte de atlete al een halve minuut van haar achterstand af, maar vooral tijdens het lopen maakte ze duidelijk gebrand te zijn op de overwinning. In 42:01 minuut legde Geelen de tien kilometer af om vervolgens het lint boven haar hoofd te tillen. Met een looptijd van 44:03 passeerde Bosch de streep als tweede (+0:58). Marrijtje Molenhuis, die het brons binnensleepte, maakte het podium compleet (+4:40).