Nadat Fabio Jakobsen begin augustus hevig ten val kwam in de Ronde van Polen, volgde een spannende periode waarin het lang onduidelijk bleef hoe en zelfs óf Jakobsen ooit terug op de fiets zou stappen. Nog altijd is de atleet niet de oude en hij heeft nog niet alle operaties achter de rug, zo verklaarde Jakobsen op Instagram. Voor het eerst sinds de horrorcrash laat de wielrenner iets van zich horen. ,,De afgelopen twee maanden stonden in het teken van herstel van mijn val in de Ronde van Polen. Allereerst moest ik lange tijd herstellen van een hersenschudding en andere verwondingen en blessures. De wonden en littekens op mijn gezicht herstellen goed.”

Toch zit Jakobsen nog midden in de medische molen. ,,Op 8 oktober onderga ik een tweede operatie voor het reconstrueren van mijn gezicht en mond. Tijdens die operatie plaatsen ze bot vanuit mijn bekkenkam in mijn onderste en bovenste kaak, omdat daar veel bot mist. Dit bot zal daarna een paar maanden moeten helen. Daarna zal ik nog een operatie ondergaan om implantaten in mijn kaak te laten zetten, zodat ik nieuwe tanden kan krijgen, aangezien ik deze verloren ben tijdens mijn val.”

View this post on Instagram

The past 2 months have been dominated by my recovery after my crash in the Tour of Poland. First of all, I had to recover from my brain contusion and other bruises/injuries for a long time. The wounds/scars on my face are healing up well. I would like to thank all the staff of the LUMC and in particular Dr. H. Locher and M. Hendriksma for the good care these past months. On October 8, I will undergo a second surgery to reconstruct my face/mouth. The surgery takes place at Radboud UMC Nijmegen and I am in the hands of Prof. Dr. S. Bergé and Prof. Dr. G. Meijer. The surgery involves placing bone, taken from my pelvic crest, in my upper and lower jaw, because a lot of bone is missing there. This bone will have to heal for several months. After that, another surgery will take place to put implants in my jaw so that I can get new teeth, as I lost them during my crash.

A post shared by Fabio Jakobsen (@fabiojakobsen) on