Met ruim 250 deelnemers aan de start van de individuele triathlon in Nijkerk mag gezegd worden dat de Flitstriathlon goed werd bezocht. Zeker als je je bedenkt dat er ook nog teams aan de start stonden. En spannend was de individuele race ook, voornamelijk bij de vrouwen. De eerste vier dames zaten na 500 meter zwemmen, ruim 18 kilometer fietsen en nog eens 5 kilometer hardlopen namelijk binnen 19 seconden van elkaar af. De winst ging uiteindelijk naar Saskia Elemans. Bij de mannen ging de winst naar Merijn Ellenkamp.

Ellenkamp komt uit Utrecht en maakte de race iets minder spannend dan de vrouwenrace. Hij deed 6 minuten en 27 seconden over het zwemmen, had 27 minuten en 45 seconden nodig voor het fietsen en liep 18.30 minuut. In totaal had hij 54:58 nodig voor de triathlon en daarmee was hij bijna anderhalve minuut sneller dan nummer twee Sjoerd Veltman uit Veenendaal. Geert Lantink uit Amersfoort legde met een tijd van 57:34 beslag op het brons. Overigens konden de deelnemers tijdens de race niet zien hoeveelste ze lagen, omdat er tussen de start van iedere triatleet tien seconden zat.

Voor Ellenkamp was de overwinning een mooie opsteker nadat hij in de winter een hernia opliep. Volgende week start hij tijdens het NK Politietriathlon. Hieronder zie je zijn uitgebreide reactie:

(tekst gaat onder video verder)

Spannende damesrace

De vrouwenrace was dus een hele spannende. Zoals gezegd ging de winst naar Saskia Elemans uit Wageningen. Zij deed 10 minuten en 20 seconden over het zwemmen, naar eigen zeggen niet haar beste onderdeel, 31 minuten en 4 seconden over het fietsen en nog eens 21 minuten en 57 seconden over het lopen. Uiteindelijk kwam Elemans na 1:06:23 over de finish.

Dit bleek net genoeg voor de overwinning. De tweede dame, de eveneens uit Wageningen afkomstige Kirsten Verkooijen, zat slechts dertien seconden achter de winnares en pakte daarmee het zilver. Daar weer n seconde achter kwam Annemieke Rademaker uit Amersfoort als derde over de finish. Elemans liet na afloop weten niet gedacht te hebben dat iedereen zo dicht op elkaar zou zitten. Haar volledige reactie zie je hier: