Yvonne Van Vlerken 703 Mandurah

Waar voor veel triatleten het seizoen net voorbij is, is Yvonne Van Vlerken al bezig aan de voorbereiding op het seizoen 2016. Zondagochtend Australische tijd trad ze aan in de 70.3 van Mandurah. Na een sterke en snelle wedstrijd zat er voor Yvonne niet meer in dan een tweede plaats want ze stootte op dé specialiste van de halve afstand: Caroline Steffen. Xena won in Australië haar 5de (5!) 70.3 Ironman van het jaar en pakte haar 20ste overwinning op de halve afstand in haar carrière.

Yvonne kwam als vierde uit het water na 2 km zwemmen, maar telde al bijna drie minuten achterstand op Steffen. En terwijl The Flying Blonde Dutch Girl oprukte naar de tweede plaats tijdens de 90 km fietsen, bleef het verschil met Xena ongeveer status quo. De Zwitserse liep nog iets uit en begon de halve marathon met een voorgift van 4’15. In de halve marathon stelde Steffen haar vijfde seizoenszege veilig. Ze haalde het in 4u04’50. Yvonne kwam na 4u10’14 als tweede over de streep. De Britse Laura Siddall vervolledigde het podium.

Bij de mannen kwam Per Bittner, de wederhelft van Van Vlerken, als vierde van de fiets, maar hij moest ziek uitstappen in de halve marathon. De zege ging naar de Fransman Denis Chevrot in 3u45’39. Hij ging in de slotfase van de halve marathon voorbij Jake Montgomery die vanaf de start aan de leiding ging. De Australiër werd nog wel tweede, voor Nieuw-Zeelander Terenzo Bozzone.