Het is één van de oudste en grootste triathlons in Amerika; in 2021 namen er maar liefst 5000 atleten deel en werd de wedstrijd geselecteerd als de afsluitende race van de Super League Triathlon (SLT) Championship Series: SLT Malibu. Al ontbreken verdere details over de 2022 SLT Championship Series nog, wel is al bevestigd dat de wedstrijd in Malibu zal plaatsvinden op 17 en 18 september.

In 2021 werd de wedstrijd in Malibu gewonnen door de Engelse Alex Yee, die daarmee ook de overall winst van deze series op zijn naam schreef. Bij de dames was het Olympisch kampioen Flora Duffy die de dagwinst in Malibu pakte en de Engelse Georgia Taylor-Brown die de series won.

Entertainment Industry Challenge en goede doel

De triathlon in Malibu trekt niet alleen veel deelnemers aan, waaronder dus een sterk pro veld en een aantal grote Hollywood beroemdheden, de organisatie haalt ook geld op voor pediatrisch kankeronderzoek aan het Children’s Hospital Los Angeles. Tot nu toe werd er een totaal van 16 miljoen dollar ingezameld via het evenement. Vorig jaar kwam de puntenteller uit op 849.288 dollar. De zogeheten Entertainment Industry Challenge trekt jaarlijks veel celebrity’s aan. Zo namen onder andere Zac Elfron, Tom Cruise, Robin Williams, Matthew McConaughey en Jennifer Garner al eens deel aan de wedstrijd.

De Entertainment Industry Challenge werd vorig jaar gewonnen door Dylan Elfron (broer van bekend acteur Zac Elfron), terwijl Fox 11 Los Angeles verslaggever Sandra Endo er bij de dames met de titel vandoor ging.

Eerder deze maand kondigde SLT al het programma voor de Esports World Championship Series – ook wel de Arena Games – aan.