“Mag ik je voorstellen… Team Maya 2022.” Een belangrijke nieuwe stap in de carrière van Maya Kingma. Na een paar succesvolle jaren onder begeleiding van Louis Delahaye, vangt de toptriatlete 2022 aan met een nieuw team van begeleiders: Koen de Haan en Michel van de Wall.

“Koen de Haan zal mijn programma gaan schrijven voor het zwemmen en fietsen. Hij heeft veel ervaring in het zwemmen en triathlon, fietsen (en roeien). Ik leerde Koen in 2017 kennen toen hij een Nederlandse triathlon coaching cursus gaf, en ik leerde veel van hem. Toen ik op zoek ging naar een nieuwe trainer stond hij bovenaan mijn lijstje. Tijdens onze gesprekken, raakte ik al snel enthousiast over hoe onze ideeën op elkaar aansluiten.”

Van de Wall zal Kingma specifiek voor het lopen gaan begeleiden. “Nadat ik geadviseerd werd door mijn loopmentor Roel Wijmenga, besloot ik direct naar de bron te stappen: zijn coach. Ik ben blij om een hardloop-specifieke coach te hebben; ik heb nog steeds veel te leren.”

“Ik ben enthousiast om dit zelfgekozen team om me heen te hebben en dankbaar dat ze onderdeel uit willen maken van Team Maya”, sluit Kingma de aankondiging af.