Taylor Knibb is een allesvreter én een alleskunner: nadat ze zich eerder al kwalificeerde voor de Olympische Triathlon in Parijs, mag ze zich nu ook opmaken voor een deelname aan de Olympische tijdrit. Dat is omdat Knibb gisteren het Amerikaans Kampioenschap tijdrijden bij de profs won.

Knibb moest er keihard voor rijden, want over 33.7 kilometer in Charleston deed ze 41:54 minuut, goed voor een gemiddelde van 48.2 kilometer per uur. Daarmee bleef ze tien seconden voor Kirsten Faulkner, dit jaar nog winnares van een etappe in de Vuelta Feminina en nu dus tweede bij het Amerikaans Kampioenschap Tijdrijden.

Knibb kwalificeerde zich met haar overwinning dus voor een tweede event op de Olympische Spelen in Parijs, al kunnen dat er nog drie worden. De Olympische tijdrit op de weg vindt op 27 juli plaats, vijf dagen voor de individuele triatlon, waarin ze één van de kandidates is voor een medaille. Vijf dagen later volgt ook nog de Mixed Team Relay triatlon, een discipline waarmee Knibb in Tokyo al zilver behaalde met Team USA en nu ook één van de kanshebbers voor een startbewijs is.

Knibb. “Ik voel me ontzettend opgewonden over het feit dat ik de kans krijg om sowieso op twee sporten in actie te komen tijdens de Olympische Spelen. Dat is heel speciaal voor mij.”