Terenzo Bozzone en Radka Kahlefeldt hebben vandaag Ironman 70.3 Western Sydney gewonnen. De Nieuw-Zeelander Bozzone maakt hiermee een sterke comeback na zijn ongeluk van vijf maanden geleden. Bozzone finishte in een tijd van 3:43:26 ruim twee minuten voor Australiër Sam Appleton en tien minuten voor eveneens Australiër Casey Munro. De Australische Kahlefeldt wist met 4:12:25 haar belaagsters vier minuten voor te blijven. De Nieuw-Zeelandse Hannah Wells pakte het zilver, terwijl het brons naar de Australische Grace Thek ging.

Het is met de huidige temperaturen in Nederland momenteel haast ondenkbaar, maar in Australië is het volop zomer. Wegens de hoge watertemperatuur moest er door de pro’s zonder wetsuit worden gezwommen in het water waar in 2000 ook de Olympische Triathlon plaatsvond. Het fietsparcours bestond uit twee ronden van 45 kilometer en was zo goed als vlak, waarna ook bij het lopen vrijwel geen hoogtemeters te bespeuren waren.

(tekst gaat verder onder de foto)

Kahlefeldt wint Ironman70.3 Western Sydney (Foto: Delly Carr)

Bozzone beleefde een sterke race en verbaasde zichzelf ongetwijfeld aangezien hij eerder nog te kennen gaf dat hij zeker op zijn oude niveau terug zou komen, maar dat dit hoogstwaarschijnlijk nog niet dit weekend zou gebeuren. Hij kwam na krap 25 minuten in de eerste groep uit het water in gezelschap van onder andere Appleton. Samen met Appleton reed Bozzone de 90 kilometer in een tijd van 2:01 uur, waardoor het verschil dus met het lopen gemaakt moest worden. Dit deed Bozzone zeer sterk: langzaam maar zeker wist hij twee minuten bij Appleton weg te lopen en finishte in 3:43:26.

Bij de vrouwen leidde Kahlefeldt de wedstrijd van begin tot einde. Al bij het zwemmen wist ze een kleine voorsprong te nemen, welke ze bij het fietsonderdeel verder uitbreidde. Met een voorsprong van ruim drie minuten op de concurrentie begon ze aan de halve marathon, waarin ze opnieuw haar voorsprong verder uitbreidde en na 4:12:25 wist te finishen. Hannah Wells werd tweede op ruim 4 minuten, terwijl Grace Thek met de snelste looptijd van de dag naar een derde plek snelde.