The Championship – Challenge Family’s belangrijkste wedstrijd over de Middle Distance, die ieder jaar in mei wordt gehouden en plaatsvindt in Samorin, Slowakije – krijgt ook dit jaar weer een gratis te kijken livestream. Die livestream wordt aangeboden door Challenge Family en Rouvy en zal een weergave bieden van de wedstrijd waar veel van de beste atleten ter wereld aan de start zullen staan.

Het volledige startveld van The Championship moet nog bekend worden gemaakt, maar grote namen als India Lee, Lucy Buckingham, Rico Bogen en Daniel Baekkegard zijn al bevestigd. Eerder liet ook de Belg Pieter Heemeryck in de 3athlon Praat podcast al optekenen van start te willen gaan bij The Championship. In totaal gaan er bij The Championship zo’n zestig profatleten van start.

De livestream wordt ingesproken door ‘The Voice of Challenge Family’ Belinda Granger en een aantal ‘special guests’. Daarnaast wordt de stream dus gesponsord door Rouvy, een indoor fietsprogramma en daarmee tegelijkertijd een soort tegenhanger van Zwift. Challenge Family en Rouvy zijn al jaren partners en veel van de Challenge Family fietsparcoursen – waaronder ook die van Challenge Almere-Amsterdam bijvoorbeeld – zijn digitaal via Rouvy te fietsen.

The Championship vindt plaats op 19 mei. 3athlon.nl zal vanaf locatie live verslag doen van de wedstrijd.