Wie dacht dat Mathieu van der Poel het even rustig aan zou doen na zijn prachtige overwinning bij de Ronde van Vlaanderen, waar hij afgelopen weekend na een indrukwekkende solo zegevierde, heeft het mis: nog diezelfde avond vloog hij terug naar Spanje en de volgende dag stapte hij op de fiets en trok hij zijn hardloopschoenen aan.

Van der Poel maakt er geen geheim van dat hij ooit – wanneer zijn loopbaan als profrenner erop zit – een Long Distance triathlon wil doen en dat bleek ook een dag na de Ronde van Vlaanderen wel. Zijn zogenaamde ‘rustdag’ zag er tenslotte behoorlijk indrukwekkend uit: Samen met Freddy Ovett – een bekende Zwifter en vriend van Van der Poel – stapte hij de fiets op voor een rit van bijna 80 kilometer. Ondanks de bijna 1000 hoogtemeters reden de mannen nog steeds een gemiddelde van 31.4 kilometer per uur.

Blijkbaar was dat nog te weinig van het goede op een rustdag, want daarna liepen beide mannen nog 13.5 kilometer aan een tempo van 4:36 minuut per kilometer.

Aankomend weekend staat Van der Poel aan de start van Parijs-Roubaix. Onlangs tekende hij nog een monstercontract bij Canyon, waardoor hij tien jaar langer aan het Duitse fietsmerk verbonden blijft.