Het was voor Tjardo Visser gisteren een ‘tough day at the office’ – zoals veel triatleten wel eens willen zeggen na een pittige race – tijdens Challenge Almere-Amsterdam. Desalniettemin lukte het de Almeerder om in een prachtige tijd van 8:41:12 over de streep te komen: net boven zijn persoonlijk record.

Dat persoonlijke record ligt voor Visser namelijk twee minuten lager, maar dat bleek gisteren ondanks de geweldige omstandigheden dus nét te hoog gegrepen voor de atleet die zichzelf wel weer tot beste Almeerder kroonde. ,,Ik heb het heel zwaar gehad met lopen”, spreekt zijn reactie boekdelen. ,,De eerste ronde met fietsen ging ook echt slecht, maar de tweede (en laatste, red.) ronde kwam ik lekker in mijn ritme en begon ik het fietsen bijna leuk te vinden. Maar het lopen: echt, ik had een kutdag.”

Visser begon zijn race voortvarend en kwam met een zwemtijd van 50:11 minuut goed voorin het deelnemersveld uit het water. Op de fiets verloor hij – dat was ingecalculeerd – terrein en tijdens zijn afsluitende marathon werd het dus pas echt zwaar. De wedstrijd werd overigens gewonnen door Matt Trautman, terwijl Kristian Hogenhaug de Europese titel greep. Het Nederlands Kampioenschap werd gewonnen door Erik-Simon Strijk. Achter Strijk, Dirk Wijnalda en ook Sven Strijk werd Visser vierde op het NK. De volledige reactie van Visser zie je hieronder.