Na tweemaal op een tweede plaats te finishen bij Challenge Davos, pakte de Belgische Pieter Heemeryck gistermiddag de hoofdprijs: winst. Ondanks deze geweldige prestatie is Heemeryck nog altijd teleurgesteld over zijn DNF tijdens het WK Ironman 70.3 – zijn hoofddoel – in Nice een week eerder. ,,Het is mooi om opnieuw van de overwinning te proeven, maar Nice zit toch nog te vers in het geheugen. Deze overwinning voelt dus nog eerder aan als een troostprijs, want in alle eerlijkheid had ik vorige week toch liever een top vijf notering gehaald. Er zal dit seizoen toch nog iets geks moeten gebeuren om mijn offday van vorige week te kunnen doen vergeten, maar ik focus me nu wel op hetgeen dat komt”, vertelt Heemeryck in een interview met onze Belgische collega’s. De Belg wist onder andere de Spaanse Albert Moreno Molins en Duitse Ruben Zepuntke achter zich te houden; zij pakten respectievelijk het zilver (+1:30) en brons (+3:59). Met zijn overwinning scoort Heemeryck veel punten voor het klassement van de ‘World Bonus’ van Challenge Family, waarin hij nu aan de leiding gaat.

Op het heuvelachtige fietsparcours van Davos moest Heemeryck twee sterke fietsers voor zich uit laten gaan: Zepuntke en de Deense Magnus Ditlev. Voormalig wielrenner Zepuntke reed in de afdaling iedereen zoek door maar liefst drie minuten weg te rijden. Zo werd de halve marathon het bepalende onderdeel voor Heemeryck. Door een goed ingedeelde race bleek de Belg hier nog over te hebben om een halve marathon in 1:11:54 te lopen. In het tweede deel van het lopen haalde hij Zepuntke bij. Zo zegevierde hij met een tijd van 3:27:59. Daarachter verloor Zepuntke nog een positie, waardoor het zilver naar Moreno Molins ging en de Duitser genoegen moest nemen met brons.

(tekst gaat verder onder foto)

Heemeryck in de bergen tijdens het fietsen. (Foto: Challenge Davos Facebook)

Vrouwenrace
Bij de dames ging de winst naar Radka Kahlefeldt in een tijd van 3:58:23. Al na het zwemmen lag de Tsjechische op kop in de wedstrijd en deze positie stond zij ook niet meer af. Alleen de halve marathon liep de Engelse Emma Pallant nog iets harder; maar dit ging om slechts tien seconden en zo zal Kahlefeldt weinig dreiging hebben gevoeld. Pallant volgde vanaf het startschot in de voeten van Kahlefeldt, maar zag deze dus steeds verder uit zicht verdwijnen. Haar tweede plaats hield zij netjes vast en zo pakte Pallant zilver op 7:26 minuut afstand van de winnares. Daarachter ging het brons naar de Italiaanse Giorgia Priarone (+16:23).