In een stormachtig Valencia won de Engelse Ben Dijkstra gistermiddag het Europees Kampioenschap U23. Vanwege het slechte weer werd de wedstrijd verplaatst naar een later moment op de dag en ingekort van een Olympische afstand naar een sprint. Achter Dijkstra ging de tweede plaats naar de Spaanse Javier Lluch Perez (+0:15). Met de Zweedse Gabriel Sandör (+0:21) was het podium compleet. Dijkstra begon zijn dag met een achterstand van twintig seconden tot de kop. Op de fiets schoof hij enkele plaatsen op, maar tijdens het lopen maakte hij de grootste sprongen. Met de snelste looptijd finishte Dijkstra uiteindelijk na 51:18 met goud.

De beste Nederlandse prestatie werd neergezet door Youri Keulen, die een 24e plaats pakte op 1:43 minuut van de winnaar. Lars van der Knaap finishte als 45e (+3:22) en Stijn Jansen kwam als 49e over de streep (+5:33).

Vrouwen
Bij de vrouwen nam de Duitse Lisa Tertsch met goud plaats op de hoogste trede van het podium. Zij was met een tijd van 57:47 minuut onder andere de Franse Pauline Landron (+0:15) en de Russische Valentina Riasova (+0:17) te snel af, die respectievelijk als tweede en derde finishten. Net als bij de mannen maakte Tertsch het verschil tijdens het lopen. Zo zette ook zij de snelste looptijd achter haar naam, namelijk: 17:46 minuu op de vijf kilometer.

Eva Cornelisse kwam als 28e over de streep op 2:59 minuut van de winnares. Joyce Caro volgde kort daarachter op plaats 30 (+3:12). Teleurstelling voor Marije Dankelman, die de race uiteindelijk niet volbracht.