Als er iemand over veerkracht blijkt te beschikken is dat voormalig F1-coureur en Paralympisch Kampioen Alex Zanardi: nadat zijn toestand de afgelopen dagen omsloeg van stabiel naar kritiek, is die situatie nu weer 180 graden gedraaid. Na een vierde operatie, die nodig was omdat er complicaties optraden aan het hoofdtrauma dat Zanardi vorige maand opliep, lijkt het nu weer wat beter met hem te gaan.

Zanardi werd aanvankelijk een maand in kunstmatige coma gehouden nadat hij al drie operaties aan het hoofd onderging. Vorige week bleek zijn situatie stabiel genoeg om hem te ontslaan uit het ziekenhuis en over te plaatsen naar een revalidatiekliniek. Zijn zoon sprak toen nog de hoop uit dat zijn vader goed zou herstellen.

Een paar dagen later echter volgde het bericht dat de situatie van Zanardi toch weer achteruit ging en dat hij werd teruggebracht naar het ziekenhuis. Daar kwam hij op de intensive care, onderging hij een vierde operatie en bleek zijn situatie terug kritiek. Maar nu verbetert de situatie dus weer. ,,De klinische en radiologische tests bevestigen de succesvolle uitkomst van de behandelingen. De huidige klinische toestand van de patiënt, die nog steeds op de intensive care verblijft, lijkt stabiel te zijn”, akdus het San Raffaele-ziekenhuis.