Na de grote hack die voor het weekend plaatsvond bij Garmin, bracht het bedrijf zojuist een persbericht naar buiten waarin zij bevestigen slachtoffer te zijn van een cyberaanval én waarin zij gebruikers geruststellen door te verklaren dat er geen persoonlijke gegevens – zoals betalingsgegevens – verloren zijn gegaan of gestolen.

,,Garmin Ltd. was op 23 juli 2020 slachtoffer van een cyberaanval die onze systemen versleutelden”, aldus Garmin in het persbericht. ,,Als gevolg daarvan werden veel van onze online services verstoord, zoals de website, klantenservice, applicaties en andere communicatiemiddelen. We zijn direct begonnen met het uitzoeken om wat voor aanval het ging en begonnen met herstelwerkzaamheden. We hebben geen aanwijzingen die er op duiden dat er toegang is verkregen tot persoonlijke gegevens van gebruikers – zoals betalingsgegevens – of dat deze verloren of gestolen zijn. Daarbij is de functionaliteit van Garmin producten verder niet beïnvloed, op de mogelijkheid om online services te gebruiken na. De aangetaste systemen worden hersteld en we verwachten in de komende dagen weer normaal te functioneren.”

Al zijn veel functionaliteiten ondertussen dus weer ‘up and running’, kunnen atleten de komende dagen alsnog wat problemen ondervinden, schrijft Garmin. Dit hoopt het bedrijf snel volledig op te lossen.