Acht keer eerder deed hij mee en vijf keer daarvan stond hij al op het hoogste treetje van de Maasdijk Triathlon. Ongetwijfeld werd Tom Havekes daar dus al gezien als een nagenoeg onverslaanbare held en dat zal gisteren alleen maar meer zijn geworden: opnieuw won de uit Gennep afkomstige triatleet de race en daarmee pakte hij bij zijn negende deelname dus zijn zesde winst.

Havekes deed dat overigens door de kwart triathlon na 1:51:50 te finishen. Daarmee bleef Havekes René Vosters uit Reusel ruim twee minuten voor: de runner-up finishte na 1:53:56. Het brons was voor Kelvin van der Doe uit Amsterdam, die na 1:55:21 over de streep kwam en zo het podium complementeerde.

Bij de vrouwen was de strijd om de podiumplaatsen een behoorlijk spannende. Toch was het Marit Roovers die uiteindelijk nog wel een mooi gaatje wist te pakken. De triatlete uit Vught legde beslag op het goud in een eindtijd van 2:12:35. Redelijk kort daarachter was het Ilse van de Wijgert uit Maastricht die het zilver pakte in een tijd van 2:13:26. Ze kon de hete adem van Corina Knijnenburg uit Berghem echter voelen, want zij pakte 18 seconden later, in een eindtijd van 2:13:44 dus, het brons.

Naast een kwart triathlon was er ook een achtste triathlon. Deze werd bij de mannen gewonnen door Patrick Dekkers (59:36 minuut) en bij de vrouwen door Eveline Boerhout (1:11:47).