In deze tijd van corona trainen we hoogstwaarschijnlijk allemaal een beetje anders dan we gewend zijn. Maar hoe doen we dat zonder – om maar iets te noemen – een zwembad en die vertrouwde groepsritjes? Reden genoeg om onze rubriek ‘trainen met’ weer een paar weken in het leven te roepen en te kijken hoe jullie daar mee omgaan. We trappen af met een bijzondere atleet: de 28-jarige Marloes Vos.

Vier jaar geleden zat ze nog in een rolstoel door een spieraandoening, maar nu is ze als ‘adaptive triatleet’ op weg naar haar eerste Middle Distance en in 2021 hoopt ze zelfs haar eerste Long Distance te volbrengen. We sloegen aan op een berichtje dat ze onlangs op Facebook plaatste. ,,Het is moeilijk genoeg, tot de risicogroep behoren, weten dat sport mijn medicijn is én me uit de rolstoel houdt. Dat wil ik graag zo houden”, klonk het doelend op haar verzoek aan andere mensen om zich aan de door het RIVM opgelegde regels te houden.

Maar hoe zien haar trainingen er nu dan uit? Josta Bolhuis – van Trispiration – maakte haar schema, Tjen Lamers vult haar krachttrainingen in en daarnaast wordt Vos begeleid door een aantal fysiotherapeuten. Haar beperking – een versnelde spierafbraak en daarbij een aansturingsprobleem – staat haar dus niet in de weg om ‘te knallen’. ,,Sport is letterlijk mijn medicijn.” De komende dagen kijken we met Vos mee en we trappen af met haar maandag.

Maandag:

TRAINING 1 Krachttraining: Focus op benen 30-45 minuten

Huis-workout:

warming up 6 rondes: 30 sec touwtje springen + 30 sec boxsteps + 10 sec rust

Combi 15 series asap:

Squat include pull-up 15x (trx of oude handdoek tussen deur klemmen)

squat jumps 20 keer

combi 25 series asap

Burpees dubbel inspringen 10x

lunges 20x

sprintje in de straat

combi 3 x 12 series 30 sec, 15 sec rust

voervoeten tikken op stoeprand

mountain climbers

joggen op straat

Combi 4 x 10 emom (every minute on the minute)

eerste 5 rondes jumping lunges 16x

tweede 5 rondes liggend fietsen 30x

TRAINING 2: Fietstraining

Duurtraining 1 uur en 15 minuten z1-2