We hebben jullie gevraagd wiens trainingsschema jullie wel eens zouden willen zien. Eén van de namen die werd genoemd, was die van Steff Overmars. Geen wonder, want we zien hem regelmatig in actie op de Long Distance en meer dan eens zet hij daar scherpe tijden neer. Vandaag bekijken we zijn dinsdag, al geeft hij er ook graag nog een uitleg bij.

 

3athlon heeft mij gevraagd om een week trainen te delen. Geen probleem. Al mijn trainingen zijn sowieso openbaar te volgen op mijn Strava account.

Aangezien ik vorige week Ironman Barcelona heb geracet, gebeurt er deze week niet zoveel. Ik heb daarom random een trainingsweek van afgelopen seizoen gekozen.

Het is dus niet per se een grootste, zwaarste, meest specifieke week. Vaak wordt bij het delen van een trainingsdag of week een uitzonderlijke gekozen en dat is niet echt representatief voor hoe de training van die atleet eigenlijk echt is.

Dit is de 3e week uit een mesocyclus van 5, waarin 5 een rustige herstelweek is. Een microcyclus duurt bij mij 7 dagen, omdat ik fulltime werk en dan de structuur in een week makkelijker kan plannen. Ik probeer altijd al mijn training voor 18:00 uur s’ avonds klaar te hebben.

Maandag:

07:00 uur zwemmen:

1000 inzwemmen slag keuze
5′ contra fase oefeningen
400 BC A (met PB)
5′ stuw fase oefeningen
400 BC A
10′ eigen specifieke oefeningen

Kern:
8×400 UC (duurtempo 1.23-1.24) pauze max 10″

2x ABC
5′ specifieke oefeningen
400 uitzwemmen

Avond:
Hardlopen 60 min D1 + core en activatie oefeningen (veel core en werk met mini band voor mijn bilmusculatuur)

Dinsdag:
Koppeltraining
Fietsen 180′ D1 –> lopen 90 min D1 extra aandacht voor techniek en grondcontact

Avond
Krachttraining
Korte, paar specifieke oefeningen voor mij. Heel anders dan vroeger