Hoe mooi is het als een sporter zijn favoriete hobby kan combineren met iets doen voor het goede doel? Dat is misschien wel het belangrijkste idee achter KiKa Extreme en daarom staan er ook volgend jaar weer een heleboel fanatiekelingen aan de start van zowel Ironman 70.3 Barcelona als Ironman 70.3 Vichy. Allemaal met het doel zoveel mogelijk geld op te halen tegen kinderkanker. Eén van de deelnemers is Miranda Tick. ,,Dit soort evenementen zorgt voor ontzettend veel verbinding.”

En dat die ‘verbinding’ er al is, blijkt wel uit de inschrijvingen. Voor Ironman 70.3 Barcelona, die op 17 mei 2020 wordt gehouden, heeft KiKa Extreme nog slechts één startplek beschikbaar. Voor Ironman 70.3 Vichy, volgend jaar op 22 augustus, zijn dat er rond de dertig. Laatstgenoemde was dit jaar al een groot succes en voor Tick bekend terrein. ,,Die heb ik namelijk vorig jaar al gedaan. Dit jaar heb ik alles zoveel mogelijk vanaf de zijlijn gevolgd. De berichten via Facebook, de start. Ja, dan voel ik de spanning al wel voor volgend jaar.” Een mooie, inspirerende video van haar deelname vorig jaar is hier te zien.

‘Een groot evenement met een leuke, betrokken en gevarieerde groep’

Volgend jaar komt Tick dus zelf weer in actie, in Barcelona om precies te zijn. ,,Maar het kriebelt nu al. Weet je, het is ook gewoon de hele sfeer eromheen. Een groot evenement, een leuke, betrokken en gevarieerde groep bestaande uit heel gemotiveerde mensen. En allemaal met hetzelfde doel: een mooie triathlon beleven maar vooral ook iets bijdragen aan het onderzoek tegen kinderkanker.”

Dat betekent dan ook dat de weg naar deze triathlons toe veel meer behelst dan ‘slechts trainen’. Deelnemers dienen een geldbedrag op te halen dat uiteraard ten goede komt aan KiKa. Iedereen heeft daar zijn of haar eigen manieren voor. ,,Ik wil het dit jaar samen met een vriendin doen”, legt Tick uit. ,,Zij gaat namelijk de marathon van London voor KiKa lopen en samen zullen we een groot evenement opzetten om daarmee in één keer zoveel mogelijk geld op te halen. Ik heb al zes keer iets voor KiKa gedaan, heb regelmatig via mijn netwerk ‘geleurd’ om geld. Nu willen we het dus op deze manier doen. Het mooie aan zo’n evenement is dat je daarmee meteen extra bekendheid aan KiKa geeft.”

Geld inzamelen: ‘praktijk wijst uit dat dat áltijd goed komt’

Wat dat evenement uiteindelijk zal inhouden, weet Tick nog niet. ,,Daar gaan we de komende weken goed over nadenken. Ik maak me ook helemaal niet druk over het feit of we wel voldoende geld bij elkaar halen. De praktijk wijst uit dat dat eigenlijk áltijd wel goed komt. ”

En dan dus het trainen, want ook dat moet gebeuren als je een halve triathlon wil volbrengen. ,,Ik ben net weer een beetje begonnen”, aldus Tick die net is hersteld van een vervelende blessure. ,,Ik heb drie maanden – tot grote frustratie – stil gelegen. Het scheelt dat mijn basisconditie wel goed is. Daarnaast heb ik gewoon heel veel zin in die race en weten we allemaal waar we het voor doen.”