Deze week kijken we mee met de trainingen van Sven Strijk, die eerder dit jaar onder andere Nederlands Kampioen Middle Distance werd en ook TRI AMSTERDAM op zijn naam wist te schrijven. Hij neemt ons mee in een week die hij omschrijft als ‘rustperiode’, maar je zult zien dat hij nog steeds veel mooie trainingen afwerkt. We beginnen met zijn maandag!

Op dit moment geniet ik van mijn rustperiode en daarom neem ik jullie graag mee in mijn schema voor in de winterperiode.

In de winterperiode probeer ik zo constant mogelijke trainingsweken aan te houden. Elke week bestaat uit een basisschema met ook een aantal groepstrainingen bij Triathlon Team Bodegraven (TTB). De variatie in de weken komt voornamelijk voort uit de drukte met werk, loopwedstrijden of het (Hollandse) weer.

Ik heb mijn eigen design studio Deviani (product design, 3D printen en visualisatie/annimatie) en daarom kan het voorkomen dat het de ene week heel druk is en de andere week heel rustig. Hierdoor maak ik regelmatig veranderingen in m’n schema. Ook speelt het weer een grote rol: twee uur (of langer) in de regen fietsen heeft voor mij geen meerwaarde. Dan verplaats ik de training naar een andere dag of vervang ik het buiten fietsen door een 1 à 1,5 uur intensieve training op Zwift.

Maandag:

  • Duurrit van +/- 180 min op de cyclocross fiets. Wel 95% op de weg, maar de cyclocross fiets met spatborden is wat comfortabeler dan een weg of TT fiets. Rustig kilometers maken.
  • Na het fietsen 6km loslopen (tempo 4:30 min/km)