500 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen, 5 kilometer hardlopen en daar ook nog eens geld mee in zamelen voor onderzoek naar kinderkanker. Dat doe je via de KiKathlon van KiKathlon en dankzij een samenwerking met Tri Hard Series zullen deze KiKathlons dit jaar plaatsvinden tijdens Tri Amsterdam (19 juni) en Tri Rotterdam (26 juni).

Meedoen kan individueel, maar ook in groepsverband, maar je zamelt hoe dan ook geld in voor het goede doel. Helaas is dat nog steeds hard nodig, legt Denise Willemsteijn namens KiKathlon uit. “De harde realiteit is dat op dit moment 1 op de 5 kinderen met de diagnose kinderkanker niet geneest. Dat moet anders en deelnemers aan de KiKathlon dragen direct bij aan een hogere genezingskans. Met hun bijdrage worden onderzoeken naar medicijnen en behandelingen van kinderkanker gefinancierd.”

Willemsteijn is dan ook blij dat er in Tri Hard Series een goede partner is gevonden om mooie KiKathlons te organiseren. “Mooi om te zien dat we dit jaar samen met Tri Hard Series nieuwe edities van de KiKathlon neer kunnen zetten in Amsterdam en Rotterdam. Het maakt niet uit of de deelnemers ervaren triatleten zijn of juist niet; het belangrijkste is dat iedereen plezier heeft.”

Jefry Visser denkt er precies hetzelfde over en verduidelijkt namens Tri Hard Series. “Alle beetjes helpen. Deelnemers zamelen geld in voor KiKa, en daarmee dus voor onderzoek naar kinderkanker. Bij Tri Hard Series zijn we ons heel goed bewust van het feit hoe belangrijk je gezondheid is en dat we ontzettend gezegend zijn dat we met elkaar kunnen genieten van de geweldige sport die triathlon is. Dat niet iedereen dat kan, vanwege een slechte gezondheid en ziekte, is verschrikkelijk. Zeker als het om kinderen gaat. We zijn dan ook heel blij met de samenwerking die we zijn aangegaan met KiKathlon en vinden het fijn dat we samen met onze deelnemers een vuist kunnen maken tegen deze ziekte. We willen dat zoveel mogelijk kinderen een onbezorgde en sportieve jeugd kunnen hebben.”

Inschrijven verloopt via deze website.