Het was Dan Altermans die vandaag het finishlint van de Israman boven zijn hoofd mocht tillen. Na 9:52:28 uur wist de Israëliër de winst te pakken op de Long Distance. Hij bleef daarmee onder andere Dan Kony Ovchinikov  (+6:51) en Amit Shaked (+11:27) voor, die respectievelijk tweede en derde werden.

Met een zwemtijd van 52:08 minuut genoot Altermans al na het zwemonderdeel een voorsprong van 1:46 minuut op zijn achtervolgers. Ook toen was het al Kony Ovchinikov die tweede lag. Voor het 180 kilometer lange fiets onderdeel – dat een flinke klim kent – had de uiteindelijk winnaar 5:44:56 uur nodig. Dat was onvoldoende om op kop te blijven en zo moest Altermans een aantal atleten voor zich dulden bij aanvang van het lopen. Dankzij een marathon van 3:09:42 zette hij die terugval echter ruimschoots recht. Met een sub-10 tijd op de klok (9:52:28 uur) passeerde Altermans de streep als eerste.

Bij de dames stond er slechts één deelneemster aan de start. Dat was de Israëlische Irena Mazin.

Middle Distance

De Middle Distance werd gewonnen door de Israëlische Roee Zoarets, die met zo’n 100 meter te gaan tot de finish nog lelijk ten val kwam. Zonder schoen liep hij verder en finishte hij alsnog als winnaar. Zoarets had dan ook een buffer van ruim zes minuten op de tweede man: de eveneens Israëlische Udi Alhanaty. Met Emil Shakhkeldin was het volledig Israëlisch podium compleet (+12:57).

Antonina Reznikov was de snelste vrouw op de halve afstand. Met een finishtijd van 5:14:43 uur bleef ze onder andere Hadas Mazar (+17:16) en Ronnie Zawlik (+36:52) voor. Ook bij de vrouwen was het podium volledig Israëlisch.

De valpartij van Zoaerts, die vervolgens zonder schoen richting de finish sprint: