Terwijl het WK Ironman op Hawaii in 2020 en 2021 geen doorgang kon vinden, werden er nog volop slots gewonnen door atleten. Al kwam Ironman voor het WK Ironman 2021 met een alternatief – namelijk de wedstrijd verplaatsen naar St. George, begin mei 2022 – het gros van de Age Groupers bedankte daarvoor. Met een grote opstapeling van slots die nog verzilverd mogen worden, is Ironman daardoor noodzaakt om het WK in 2022 – op Hawaii – te verdelen over twee dagen, zowel voor pro’s als Age Groupers. Zojuist maakte Ironman alvast de startwaves bekend en dus kunnen atleten zien op welke dag ze in actie mogen komen.

Queen K twee dagen afgesloten

Terwijl veel Kona locals genieten van het spektakel rondom het WK Ironman, zijn er ook veel bewoners minder enthousiast over de wedstrijd, voornamelijk doordat de grootste verkeersslagader van Big Island wordt afgesloten. Dit jaar zal dat dus zelfs twee dagen lang zo zijn. Met de publicatie van de startwaves bevestigt Ironman nu in ieder geval dat de wedstrijd zowel voor de pro’s als Age Groupers over twee dagen verspreid wordt.

Daarbij zullen er maar liefst drie award ceremonies georganiseerd worden. Op vrijdagochtend worden de Age Group awards uitgereikt aan de atleten die donderdag in actie kwamen. Op zondagochtend volgt de Age Group ceremonie voor overige atleten. En tot slot is er zondagavond de officiele Closing Ceremony met de uitreiking van de pro-triatleten.

Hieronder vind je een overzicht van alle startwaves: