Zojuist werd bekend gemaakt dat het Keulen Triathlon Weekend, dat morgen plaats zou vinden, is afgelast wegens problemen met de vergunning. Zo vermeldde de organisatie enkele minuten geleden via een aankondiging op het wedstrijdterrein. De beslissende factor was dat de stad Keulen tot vanmiddag niet in staat was om een vergunning te verstrekken voor het uitvoeren van een triathlon. Wegens gebrek aan reddingspersoneel in de vorm van duikers stond de stad slechts een duathlon toe. Echter kiest de organisatie er in het belang van de deelnemers bewust voor de wedstrijd niet om te zetten naar een duathlon, aangezien zij niet overtuigd zijn deze goed uit te kunnen voeren.

(zie vertaling onder foto)

Vertaling:
Helaas moeten we het Keulen Triathlon Weekend op korte termijn annuleren. Vanaf vandaag, 30 augustus, 13.00 uur, heeft de stad Keulen geen toestemming om de triatlon uit te voeren. De stad Keulen heeft vandaag een duatlon goedgekeurd. Natuurlijk hebben we nagedacht over de mogelijke implementatie van een duatlon. In het belang van de deelnemers zijn we echter niet in staat om op zo’n korte termijn een duatlon goed uit te voeren.

Deze beslissing was heel moeilijk voor ons. Wij vragen om uw begrip. Verdere informatie en opmerkingen volgen binnenkort.

Het evenemententeam van het Keulen Triathlon Weekend