Als profatleet telt iedere training en wil je dat elke minuut effectief wordt benut om zo optimaal mogelijk te profiteren van de trainingen die worden afgewerkt. Volgens TrueKinetix is dat precies het idee achter hun indoor trainer – de TrueBike – en met dat idee in het achterhoofd worden de Nederlandse en Amerikaanse profatleten Michiel de Wilde en Matt Russell aan het merk verbonden. “Zij kiezen voor de TrueBike om hun fietsperformance naar een topniveau te tillen.”

Dat het goed gaat met TrueKinetix lijkt een understatement, want onlangs werd nog bekend dat zij hun productie opvoeren en atleten zelfs thuis de kans krijgen om de TrueBike te testen. Vorige week kwam daar een aankondiging bovenop: op korte termijn zou er samengewerkt gaan worden met verschillende pro-atleten. Inmiddels is het zover en zijn de eerste twee namen bekend. Voor Nederlanders zeker interessant dat het onder andere om Michiel de Wilde gaat. De Wilde geldt als beloftevolle Nederlandse triatleet, misschien nog wel meer nadat hij in 2019 tijdens Ironman Florida een prachtig debuut maakte op een Long Distance: daar finishte hij na 8:42 uur als zestiende. De komende periode focust hij zich op het halen van een Ironman-podium en kwalificatie voor Hawaii. “De TrueBike kan me daar zeker bij helpen, want deze trainer is anders dan alle andere indoor trainers die ik ooit probeerde.”

‘We staan aan het begin van een hele mooie reis en barsten van ambitie’

Kwalificatie voor Hawaii is niet zomaar iets, dat begrijpt De Wilde zelf ook. “Om hier te komen, moet ik met het fietsen nog winst pakken. Ik kies ervoor om dit te doen met een TrueBike, omdat deze trainer zó realistisch aanvoelt. Het is goed om deze voorsprong te hebben ten opzichte van de concurrentie.” Volgens De Wilde was er direct een klik met het bedrijf. “We staan allebei aan het begin van een hele mooie reis en we barsten van de ambitie.”

Iemand die ook onderdeel zal uitmaken van die reis – overigens wel aan de andere kant van de wereld en op zijn eigen manier – is de ervaren profatleet Matt Russell. De Amerikaan kan nu al terugkijken op verschillende Ironman podiumfinishes – met als hoogtepunt een zesde plaats op het WK Hawaii (2018, red.) en winst Ironman Lake Placid (2019, red.). In 2017 werd Russell tijdens het WK op Hawaii nog geschept door een vrachtwagen, maar na een turbulente periode kwam hij dus sterker terug dan ooit. “Ik train zoveel mogelijk binnen: dit doe ik omdat ik een gezin heb, maar ook voor de veiligheid.”

Tekst gaat verder onder afbeelding

Matt Russell ook verbonden aan TrueKinetix. (Foto: aangeleverd)

‘Opnieuw een Ironman winnen’

Veel binnen trainen dus, maar wel met maar één doel: opnieuw een Ironman winnen. “Om dit te bereiken, kies ik voor de TrueBike. Toen ik deze trainer voor het eerst probeerde, wist ik meteen dat ik hier vaker op wilde trainen. Op een indoor trainingsfiets met vliegwiel voelde ik te weinig weerstand en daardoor vond ik de trainingen niet geweldig. De TrueBike is echt iets anders: hij creëert de juiste weerstand en het is fijn dat het een complete indoor trainingsfiets is. Nu hoef ik niet iedere keer mijn racefiets in een trainer te zetten.”

3athlon volgt atleten een jaar lang

De komende tijd worden er ongetwijfeld nieuwe atleten aan het TrueKinetix-team toegevoegd. 3athlon.nl volgt deze ontwikkelingen het komende jaar in samenwerking met TrueKinetix en zal regelmatig updates vanuit de atleten plaatsen.