Gisteren wisten Bart Aernouts en Fenella Longridge Ironman 70.3 Barcelona bij de pro’s te winnen. Er stonden in Barcelona ook Nederlandse Age Groupers aan de start, waarvan er twee hun leeftijdscategorie zelfs wisten te winnen. Met name het zware fietsparcours met bijna 1500 hoogtemeters maakte het een pittige race met ogenschijnlijk minder snelle tijden dan we gewend zijn. Maar schijn bedriegt: er werd hard gefietst.

Rosaline Wedzinga greep de winst in de Age Group 25-30. Na het zwemmen lag ze met een zwemtijd van 33:39 minuut al op een keurige zevende plek, maar met een sterke fiets-loop combinatie wist ze de winst naar zich toe te trekken. Ze zette bij het fietsonderdeel een tijd van 2:51:20 neer en liep de afsluitende halve marathon in 1:36:10, beide de tweede tijd in haar Age Group. In de laatste kilometers werd het nog spannend, maar met een eindtijd van 5:06:55 wist ze haar Age Group met minder dan een minuut voorsprong toch te winnen.

Ook bij de heren werden er goede zaken gedaan: Auke Geurts wist in de Age Group 45-50 op het hoogste treetje te eindigen. Met een negende zwemtijd van 28:51 minuut deed hij al vanaf het begin vooraan mee, maar zijn fietstijd van 2:39:09 zorgde ervoor dat hij zich vooraan meldde bij de tweede wissel. De looptijd van 1:26:28 zorgde ervoor dat hij het af kon maken en met een verschil van minder dan een minuut op de nummer twee, de zege pakte in zijn Age Group.

In de zeer competieve agegroup 25-30 wist Tom Oosterdijk zich goed te handhaven met een zesde plaats. Na problemen met de zwembril kwam hij na 31:12 minuut als 45e in zijn categorie uit het water, waardoor hij wat recht te zetten had bij het fietsen. Dat maakte hij met een tijd van 2:32:32, tweede in zijn Age Group, dan ook meer dan waar. Voor de halve marathon had Oosterdijk 1:23:31 nodig, waarmee hij naar een zesde plek in zijn leeftijdscategorie liep. Zijn eindtijd van 4:31:55 was goed om de snelste Nederlandse Age Grouper te zijn.