Amsterdam was vanmiddag het decor voor de tweede Eredivisiewedstrijd van dit seizoen. Na de Triple Mix in Almere, vandaag precies twee weken geleden, mochten de beste triatleten van Nederland vandaag aan de bak voor een sprint triathlon. De winst na 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen ging uiteindelijk naar Neal van Vaerenbergh en Jony Heerink.

Voor Van Vaerenbergh betekende dat meteen een dubbele overwinning, want het team waar hij voor uitkomt, Squadra uit Eindhoven, pakte ook de teamoverwinning. Naast de eerste plaats voor van Vaerenbergh pakten zijn ploeggenoten Lucas van Deynze een 2e plaats, Finn Timmermans een 10e plek en Devi Wolthuizen een 21ste plaats: in totaal goed voor slechts 34 punten.

(tekst gaat onder de foto verder)

Neal van Vaerenbergh wint bij de mannen, zowel individueel als met zijn ploeg. (Foto: Fiona Sleeuwenhoek)

Hoe minder punten, des te beter in dit geval. Rogelli uit Utrecht werd uiteindelijk tweede met 44 punten. Joey van ‘t Verlaat eindigde als 4e, Victor Goené 9e, Koen de Leeuw 14e en Gerbert van den Biggelaar 17e. Cerberus uit Nijmegen toonde zich met een 3e plaats ook sterk als ploeg. Nick Thijs (3e), Wesley Mols (7e), Ruben Slot (18e) en Roel Kwaaitaal (36e) waren samen goed voor 64 punten.

Klassement heren

Rogelli blijft na twee wedstrijden het teamklassement aanvoeren. Na een eerste plaats in Almere en nu dus een tweede plek in Amsterdam, voert de ploeg het klassement aan met drie punten. De eerste plek wordt echter wel gedeeld met Squadra dat tweede werd in Almere, maar nu dus eerste in Amsterdam. Derde plek in het klassement is voorlopig voor VISMA. Deze ploeg uit Arnhem werd in Amsterdam vierde, maar eerder in Almere derde.

Jony Heerink in vorm

Bij de dames ging de individuele winst dus naar Jony Heerink. Zij won eerder ook al de Triple Mix in Almere en blijkt echt de vrouw in vorm. Haar overwinning was echter niet voldoende voor de ploegenwinst. Samen met Rina Zijgers (3e), Chantal Berga (31e) en Meryl Burger (32e) was zij goed genoeg voor een derde plaats met hun team Hellas uit Utrecht.

(tekst gaat onder foto verder)

Jony Heerink pakt de individuele winst bij de vrouwen (Foto: Fiona Sleeuwenhoek)

De ploegenwinst in Amsterdam ging naar Ferro Mosae uit Maastricht. Sarissa de Vries werd 2e, Sophie van der Most 8ste, Anna Witteveen 16e en Tessa Witteveen 30e. Kijani uit Beesd werd dankzij Eva Cornelisse (6e), Inge Heus (12e), Andrea Jochems (15e) en Tanya ten Velden (17e) tweede.

Klassement vrouwen

Ferro Mosae toont zich in ieder geval veruit de sterkste ploeg tot nu toe. Na twee overwinningen, zowel in Almere als Amsterdam was de ploeg uit Maastricht de beste, voert het team nu de ranglijst aan. Hellas uit Utrecht werd in Almere tweede en in Amsterdam derde, voldoende voor een tweede plek in het klassement. Kijani werd vandaag dus keurig tweede, maar in Almere moest de ploeg genoegen nemen met een vierde plaats. Daardoor staan de dames van dit team uit Beesd nu derde.