Na de succesvolle vijfde plaats voor het Nederlandse team in de mixed teamrelay in Nottingham afgelopen donderdag, deed Rachel Klamer daar vandaag nog een schepje bovenop. Ze snelde naar een vierde plaats bij de ITU World Triathlon Leeds. Marco van der Stel kwam als 23e over de finish.

Vanaf het begin zat Rachel Klamer er goed bij. Als zesde kwam ze uit het water en maakte ze de wissel naar het fietsonderdeel. Daar vormde het veld zich tot één grote groep, waardoor de wedstrijd tijdens het looponderdeel bepaald moest worden. Klamer bouwde haar tien kilometer rustig op, maar met een sterke eindsprint eindigde Klamer op een knappe vierde plaats, net voor de Franse Leonie Periault, in een tijd van 1.57.24. De Britse Vicky Holland won in 1.56.32 voor haar landgenote Georgia Taylor-Brown. De Amerikaanse Katie Zafares eindigde derde.

De wedstrijd werd bepaald tijdens het looponderdeel (Foto: AJ Bell World Triathlon Leeds)

In de mannenrace was het de Zuid-Afrikaanse Richard Murray die er met de winst vandoor ging, gevolgd door de Spaanse Mario Mola en de Fransman Vincent Luis op een derde plaats. De Nederlandse Marco van der Stel eindigde op een 23e plaats in een tijd van 1:49:09.