De Professional Triathletes Organisation (PTO) heeft een platform opgezet waarbij triatleten aan de hand van al hun uitslagen met elkaar kunnen worden vergeleken. In de uitgebreide database zijn alle in het verleden behaalde resultaten terug te vinden. Daarnaast brengt de database via percentages in kaart op welke van de drie onderdelen een atleet het beste presteert. Het biedt triathlonfans de kans om een inschatting te maken van welke atleet de beste kans maakt op de winst voor een bepaalde wedstrijd. Daarbij helpt het ook pro triatleten om direct een compleet beeld te hebben van hun concurrenten.

Het platform biedt de volgende zaken:

1. Eén plek waar alle belangrijke data van pro triatleten te vinden zijn
2. Gelijke vertegenwoordiging van mannen en vrouwen
3. Een overzicht van records en bijbehorende tijden
4. Een verzameling van de belangrijkste triathlonresultaten sinds 1978
5. Het nieuwe thuis voor PTO World Rankings en de Collins Cup kwalificatieranking
6. Mogelijkheid om atleten in verschillende disciplines met elkaar te vergelijken

“Triathlonfans zijn zich er pijnlijk van bewust dat er maar weinig bronnen zijn met triathlon statistieken”, aldus Christophe Balestra, Chief Technology Officer bij de PTO.  “Fans moeten nu meerdere websites afstruinen om een idee te krijgen van de beste prestaties van atleten. Dit zal veranderen nu de PTO de ‘one-stop-shop’ voor actuele en oude triathlon data en analyses introduceert.”

“In de wereld waarin wij nu leven wordt sport gedreven door data en statistieken”, reageert PTO’s Executive Chairman Charles Adamo. “Triathlon creëert, door de aard van haar drie disciplines, heel veel gegevens. We zijn nu in staat om alle PTO-professionals te presenteren via een persoonlijke verhaallijn en deze verder aan te vullen met resultaten die hun prestaties binnen de competitie duidelijk belichten. Ons doel is om deze gegevens op een spannende en gebruiksvriendelijke manier te gebruiken en aan de fans te laten zien.”

Het profiel van Sarissa de Vries. (Foto: PTO)