Afgelopen zaterdag kwamen maar liefst zeven Nederlanders in actie tijdens de World Triathlon Championship Series en World Triathlon Para Series Yokohama: Maya Kingma, Rani Skrabanja, Donald Hillebregt, Jetze Plat, Geert Schipper, Nico van der Burgt en Maurits Morsink. Het leverde een aantal mooie medailles én foto’s op.

Op de vroege zaterdagochtend keken we toe hoe Kingma zichzelf oversteeg met haar eerste podiumplek in een wedstrijd van dit kaliber. We spraken Kingma al uitgebreid over de derde plek die zij pakte na de dappere race die ze in Japan neerzette. Skrabanja kwam als 41e over de streep en later op de ochtend finishte Hillebregt met een 48e plek bij de mannen.

Plat slaagde er bij de para mannen in om het eremetaal op te strijken en dat was niet de enige medaille, want Schipper confisqueerde het zilver achter hem. In de categorie PTS3 legde Van der Burgt beslag op het goud en in de categorie PTS2 nam Morsink het zilver mee naar huis.

We genieten na van deze Nederlandse successen met een aantal mooie foto’s van Janos M. Schmidt en Tommy Zaferes van World Triathlon:

(Foto: Instagram Geert Schipper)