“Met nog één week te gaan tot de volgende Ironman (Tulsa, red.) oefen ik – zoals gebruikelijk – het onderplassen van mezelf.” Het is misschien wel één van de ‘geheimen’ van Sam Long. De Amerikaan heeft de afgelopen tijd een enorme ontwikkeling doorgemaakt en werkt op het moment de laatste trainingen af richting zijn eerstvolgende grote race: Ironman Tulsa. Na het zien van de battle met Lionel Sanders, enkele weken geleden tijdens Ironman 70.3 St. George, zijn de verwachtingen hooggespannen. En als je alles op alles zet om als eerste over de streep te komen, heb je natuurlijk geen tijd voor een dixi-stop. Zelfs daar bereidt Long zich dus op voor. Hij is er open over op Strava en dat levert veel reacties op.

“Ik kan het nog steeds niet tijdens lopen”, reageert Matt Jackson op het Strava bericht. David Philips lijkt er ook moeite mee te hebben, want hij heeft een bijzonder verzoek voor de volgende vlog van Long. “Het lijkt erop dat we een YouTube video-tutorial nodig hebben over hoe je moet hardlopen en plassen tegelijkertijd”, grapt hij. Adam Hopson heeft juist tijdens het fietsen moeite om de natuur zijn werk te laten doen: “Ik kan het niet op de fiets. Ik kan de hele dag plassen tijdens het lopen, maar ik moet met fietsen altijd stoppen…dat is onmogelijk.”

Andrew Dabson neemt zelfs tijdens een indoor-rit geen moment pauze om de wc op te zoeken. Al kunnen we dat waarschijnlijk niet serieus nemen. “Ik moet dit aan mijn vrouw laten zien. Ik snap niet waarom ze altijd overstuur raakt als ik plas tijdens mijn ritjes op de trainer.”

Corbin Douds denkt na het zien van het bericht van Long dat in je broek plassen de standaard is: “Ik train voor mijn eerste Ironman. Ik zal dit onthouden. Om de één of andere reden dacht ik altijd dat je gewoon zou stoppen bij de wc’s, maar ik ben duidelijk een ‘rookie’.”

Het is overigens niet zonder risico blijkt wel uit de reactie van Coach Marks. “Er werd tijdens het WK Ironman 70.3 in Zuid-Afrika een meisje gediskwalificeerd omdat ze zichzelf onder plaste”, reageert hij.
“Ik plaste mezelf een aantal jaar geleden voor het eerst onder en ik was zo trots op mezelf dat ik het op Facebook deelde. Mensen vonden het verschrikkelijk. Maar als je moet, dan moet je…”, aldus James Tucker.
Antoine Marcade heeft er geen problemen mee, maar wil dan wel graag weten waar de camera’s precies zijn. “Sam, kun je uitleggen waar en wanneer je plast met al die camera’s erbij? Ik ben maar een amateur en ik heb geen camera naast mij, maar ik heb alsnog wat ongemakkelijke situaties meegemaakt”, deelt de atleet met een lachende emoticon. “Maar het is het waard, want ik heb denk ik wel twee minuten bespaard in T2.”