Hij mag terugkijken op een meer dan prima triathlonweekendje, want nadat Victor Goené zich gisteren al via de voorrondes wist te kwalificeren voor de finale van de Europe Triathlon Cup Kitzbuhel, werd hij in die beslissende laatste ronde zojuist dertiende. Goené was de enige Nederlander die tot de finales wist door te dringen en vandaag dus nog in actie kwam.

Goené laat met zijn dertiende plaats zien dat zijn vorm langzaam maar zeker dichter naar de wereldtop toegroeit, want niemand minder dan Alex Yee won de wedstrijd. De Brit, over zo’n zes weken één van de grootste favorieten voor de Olympische titel, zwom zijn 500 meter in 6:13, fietste 11.2 kilometer in 16:13 minuut en liep 3 kilometer in 8:22 minuut en noteerde daarmee een totaaltijd van 31:55. Yee bleef onder andere de Italiaan Euan De Nigro voor, die tweede werd in 32:06. De Australiër Brayden Mercer werd derde in 32:15.

Goené volgde dus als dertiende en finishte in 32:38. Daarmee zat hij redelijk kort op de podiumplaatsen.