Nadat hij in 2019, 2022 én 2023 al won bij Triathlon Nieuwe Niedorp – in 2020 en 2021 ging de wedstrijd niet door – heeft Tristan Olij gisteravond opnieuw gewonnen bij de triathlon in zijn geboortedorp. De atleet, die zich een kleine drie weken geleden nog kwalificeerde voor het WK Ironman op Kona, was heer en meester bij de woensdagavondwedstrijd.

Met een zwemtijd van 7:37 minuut, een fietstijd van 28:12 minuut, een looptijd van 17:01 minuut en een totaaltijd van 55:29 minuut was hij niet alleen een klein half minuutje sneller dan zijn eigen winnende tijd van vorig jaar, maar gaf hij de andere mannen dus ook geen kans om in de buurt te komen. Toch noteerde Olij op geen enkel onderdeel de snelste tijd: zowel zwemmend, fietsend als lopend klokte hij de tweede tijd. Het maakt de overwinning voor Olij logischerwijs niks minder mooi of indrukwekkend.

Noël Sterk finishte als tweede in een tijd van 57:23 en kwam daarmee dus bijna twee minuten na Olij over de streep. Weer een halve minuut later werd Josh Garrone derde in 58:23.

Ook bij de vrouwen ging de winst naar een dit seizoen toch al succesvolle atlete: Morena Stevens. Titelverdedigster Dieuwertje Bax – die de wedstrijd ook al meerdere keren won – stond dan wel niet aan de start omdat zij aankomende zondag meedoet aan Challenge Roth, maar nadat Stevens eerder dit jaar al DTS Zandvoort en Triathlon Langedijk won, was ze nu alweer de sterkste.

Ook Stevens won met een flinke voorsprong: na 9:39 minuut in het water, 33:07 minuut op de fiets en 18:55 minuut lopend, noteerde Stevens een totaaltijd van 1:04:09. Anita Verkerk werd tweede in 1:07:42 en slechts twee seconden daarachter was het brons voor Laura van den Heuvel in 1:07:44.