Nadat hij vorig weekend al Clash Daytona won, heeft Vincent Luis zojuist Ironman 70.3 Bahrein gewonnen. De Fransman toonde opnieuw dat hij van wereldklasse is en liep naar een prachtige overwinning.

Het was meteen al Vincent Luis die als eerste uit het water kwam: na 23:06 minuut had hij zijn zwemonderdeel afgerond. De Fransman had toen een kleine voorsprong op een achtervolgend groepje met Samuel Dickinson, Maximillian Sperl, Andrea Salvisberg, Alessandro Fabian en Filipe Azevedo, die op iets minder dan een half minuutje volgden.

Op de fiets lag het tempo, zoals altijd in Bahrein, hoog en werd Luis bijgehaald door een aantal van zijn achtervolgers. Naast Sperl en Salvisberg sloot ook de Zweed Gabriel Sandör aan, die tijdens het zwemmen nog een iets grotere achterstand had maar blijkbaar over bijzonder goede fietsbenen beschikte. In de slotfase sloot ook Dickinson weer aan, zodat er een kopgroepje van vijf tegelijkertijd terugkwam in T2. Azevedo volgde als zesde en met een verschil van slechts 24 seconden, terwijl ook de Spanjaard Antonio Benito López nog een goede aansluiting had; hij lag zevende op 58 seconden.

Tijdens de run was het echter meteen Luis die weer de leiding pakte en er in zijn eentje vandoor ging. Salvisberg kon nog het langste bij blijven, maar binnen een paar kilometer lag de Fransman in zijn eentje aan de leiding en die koppositie zou hij ook niet meer uit handen geven. Achter hem werd het wel behoorlijk spannend, want daar wisselden de atleten meer dan eens van posities in de strijd om het zilver en brons.

Luis won de wedstrijd in een tijd van 3:38:02. Uiteindelijk was het Dickinson die in een tijd van 3:40:01 tweede werd en Sperl werd derde in 3:40:35.