Ironman heeft aangekondigd dat het wereldkampioenschap op de Middle Distance in 2021 naar St. George gaat: de Ironman die afgelopen weekend nog gewonnen werd door Rudolphe Von Berg en Holly Lawrence. Daarnaast werd ook aangekondigd dat een een nieuwe Long Distance Ironman naar Noord-Amerika komt. Deze race zal qua locatie steeds wisselen tussen een aantal steden, te beginnen met St. George in 2020.

Nadat in 2020 het Wereldkampioenschap Ironman 70.3 naar Taupo in Nieuw-Zeeland gaat, zal het evenement in 2021 dus in St. George neerstrijken. De stad ligt ongeveer tweehonderd kilometer ten noorden van Las Vegas en kent prachtige natuur waarin geracet zal worden. We noemden de wedstrijd niet voor niks als één van de mooiste Middle Distances.

Daarnaast zal er in Noord-Amerika een nieuwe Long Distance Ironman georganiseerd gaan worden die jaarlijks wisselt tussen drie steden. In 2020 zal hij plaatsvinden in St. George om daar in 2023 dus weer terug te keren als Long Distance. St. George zal in 2020 dan ook gelijk het toneel zijn van het Noord-Amerikaans kampioenschap, dat laatst nog in Texas plaatsvond en gewonnen werd door Patrik Nilsson en Daniela Ryf.