De hardloopwereld is diep bedroefd na het overlijden van Kelvin Kiptum. De 24-jarige wereldrecordhouder op de marathon is om het leven gekomen bij een verkeersongeval in zijn geboorteland, Kenia. Daarbij kwam niet alleen Kiptum, maar ook zijn coach  Gervais Hakizimana om het leven.

Kiptum zat zelf achter het stuur toen zijn auto, met daarin twee andere inzittenden, tussen het Keniaanse Paktaget en Eldoret van de weg raakte en uiteindelijk tegen een boom botste. Kiptum en Hakizimana overleefden het ongeval niet, een derde inzittende liep zware verwondingen op. Dat is bekendgemaakt door de Keniaanse minister van Sport.

Kiptum werd als één van de grootste talenten, zo niet hét grootste talent binnen de marathonwereld gezien. Hij maakte pas zijn debuut in 2022, maar verbrak in oktober het wereldrecord van Kipchoge toen hij 2:00:35 in Chicago klokte. Ook de marathons in Valencia (2022) en London (2023) won hij. Over twee maanden zou Kiptum in Rotterdam van start gaan om zijn eigen wereldrecord aan te vallen.