Vorig jaar schreven we nog over de Wildflower Experience, een bijzonder en meerdaags triathlonfestival bestaande uit tientallen races, heel veel muziekoptredens, workshops, wellnessmogelijkheden en ga zo nog maar even door. En dat allemaal aan de Westkust van Amerika. Maar zo’n feest wordt het dit jaar dus niet, want de organisatie ziet zich genoodzaakt het evenement te cancellen.

,,Wegens diverse externe omstandigheden die buiten onze macht liggen, hebben we het moeilijke besluit moeten nemen Wildflower Experience geen doorgang te laten vinden in 2019. Het doet ons veel verdriet dat we jullie dit jaar niet zullen zien, maar in 2020 komen we zeker terug. Beter dan ooit”, probeert de organisatie in een verklaring nog enigszins positief te blijven. Daar wordt meteen aan toegevoegd dat reeds ingeschreven atleten hun inschrijfgeld uiteraard terugkrijgen. Rond de 100.000 bezoekers zijn bij de Wildflower Experience overigens geen uitzondering.

Wildflower Experience had overigens al wat lastige jaren achter de rug, voornamelijk door lokale regelgeving, maar stond sinds 2018 weer op de kalender. Volgens de organisatie een meer dan succesvolle comeback, want in 2019 zouden er minstens zoveel mensen aanwezig zijn als gedurende de ‘hoogtij jaren’. Zover komt het dus echter niet.

De Wildflower Experience werd voor het eerst in 1983 gehouden en organiseert tegenwoordig Long Distance, Olympic, Sprint en Cross races. Voor 2020 staat het evenement gepland voor 1, 2 & 3 mei.