Willemijn Fuite sleepte zojuist een podiumplek binnen tijdens het EK Cross Duathlon bij Xterra Dolomiti Paganella, Italië. Fuite kwam – ondanks een valpartij – als derde over de streep in een tijd van 1:36:46 uur. “Het was pijnlijk”, reageerde Fuite na de finish. “Ik viel op de fiets. Twee meisjes haalden mij in, dus ik dacht dat het een verloren strijd was, maar ik voelde me weer sterker tijdens het klimmen en kon alsnog een derde plaats pakken; daar ben ik super blij mee.”

De wedstrijd werd gewonnen door de Italiaanse Martina Stanchi in 1:33:04 uur. Met de eveneens Italiaanse Irene Ballota, die tweede werd, was het podium compleet (+2:47).

Na het eerste looponderdeel bevond Fuite zich op een vierde plaats, maar slechts zeven seconden achter de snelste dame: Stanchi. Op de fiets wist Fuite ondanks haar valpartij een positie op te schuiven. Door vervolgens 10:22 minuut over twee kilometer te lopen – het parcours telde meer dan 85 hoogtemeters – handhaafde Fuite haar derde plaats.

Bosscher achtste

Bij de jongens kwam Olaf Jan Bosscher als achtste over de streep. Hij had 1:28:46 uur nodig voor zijn race. Na het eerste looponderdeel lag hij nog op een tweede plaats, maar tijdens het fietsen en afsluitende looponderdeel verloor Bosscher veel tijd op de kop. De wedstrijd werd gewonnen door de Portugese Francois Vie, die na 1:14:46 uur het lint op mocht tillen.