Waar de mannenwedstrijd van Ironman 70.3 Maastricht door buitenlanders werd gedomineerd, was dat bij de vrouwen totaal anders. Marlene de Boer won de wedstrijd – waar geen professionele triatletes aan meededen – met groot machtsvertoon en met even groot tijdverschil, maar ook de snelste vrouwen daarachter waren allemaal Nederlanders. De Boer claimde de zege in een tijd van 4:26:17.

De Boer begon haar race direct voortvarend en toen ze na 27:28 minuut zwemmen uit het water kwam, lag ze tweede en had ze slechts 22 seconden achterstand op de eigenlijk altijd sterk zwemmende Ilona Eversdijk. Voor De Boer was dat een fijne opsteker en op de fiets nam ze al snel het initiatief over van de Almeerse.

Tijdens het fietsen werd de voorsprong van De Boer langzaam maar zeker groter en was het vrij snel duidelijk dat ze over de sterkste fietsbenen beschikte. Toen de negentig kilometer waren afgetikt, was de voorsprong Van de Boer opgelopen tot 4:29 minuut op Eversdijk en daarachter volgden Sophie van der Most en Julia de Leeuw op respectievelijk 6:11 en 8:24 minuut.

Ook tijdens het lopen was eigenlijk direct duidelijk dat er geen maat stond op De Boer en haar voorsprong werd nergens kleiner, alleen maar groter. Achter haar barstte er nog wel een mooie strijd los tussen Eversdijk en Van der Most, die naar de Almeerse was toegelopen in de strijd om het zilver en zelfs voorbij aan haar ging. In de laatste kilometers was het echter toch Eversdijk die – in ieder geval in die strijd – over de langste adem bleek te beschikken.

Toch was het dus eerst De Boer die finishte en de overwinning opeiste. “Je moet er iedere race voor vechten”, aldus de Boer na afloop. Ze won de race in een tijd van 4:26:17. Eversdijk werd tweede in een tijd van 4:36:31 en Van der Most werd derde in 4:38:14.